Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон06042020

Брой 65, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.81347 BGN ↑ 1 GBP = 2.22633 BGN ↓ 1 CHF = 1.85439 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Борба за всеки декар в Добруджа, трактори разораха гробища и депа за отпадъци

Борба за всеки декар в Добруджа, трактори разораха гробища и депа за отпадъци

Борба за всеки декар в Добруджа, трактори разораха гробища и депа за отпадъци

Борбата за всеки декар земеделска земя в региона на Добруджа продължава. Никой обаче не е очаквал да разбере, че властите официално ще излязат с информация, че някои предприемчиви стопани даже са разорали със своите трактори и инвентар и засяли с насаждения гробищни паркове в няколко села от Община Тервел. Нарушен е покоят на погребани хора в селата Ангеларий, Балик, Зърнево, Безмер, Главанци. Най-драстично е положението в Главанци, където са разорани 20 дка от гробището, съобщават от Община Тервел на запитване на журналисти от actualno.com. На нарушителите вече са съставени актове, а предстои терените да бъдат оградени, се казва в позиция на общината.

При проверката е станало ясно, че са разорани и много от депата за битови отпадъци и стадионите. Неправомерно се използват общо 2171 дка общински имоти. Фермери обработват и земеделски площи, без да плащат за тях наем на общината, са установили от местната власт. Част от заграбените терени са бивши градини, намиращи се непосредствено до селищата. Не са отдавани и лозови масиви, но на практика се ползват като земеделска земя.

Установено е също, че 1086 дка от пасищата се обработват като земеделска земя от стопани, които ползват съседни имоти и са навлезли в границите на пасищата. Общинските лозя в селата Орляк и Брестница ще бъдат бракувани и ще се отдават като земеделска земя. След приключване на цялостната проверка ще бъде сезирана Районна прокуратура – Тервел за разследване на нарушенията като престъпление.

България

Икономика

Култура

Телевизионният театър на БНТ представя опера буфо “Цар и водопроводчик“

Мюзикълът от 1974 г. „Цар и водопроводчик“ е с музика от Димитър Вълчев и либрето Георги Ивчев, Георги Христов и Любомир Пеевски. Режисьор е...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Олимпик (Марсилия) с най-големи загуби от COVID-19

Европейската обсерватория за футболни изследвания направи изчисление на загубите, които клубовете от Топ 5 на първенствата ще претърпят по в...

Прочети още:

Loading...

Свят