Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед31052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) В Пловдив се страхуват да отворят фермерският пазар, мислят за след 15 май

В Пловдив се страхуват да отворят фермерският пазар, мислят за след 15 май

В Пловдив се страхуват да отворят фермерският пазар, мислят за след 15 май

Въпреки че здравният министър Кирил Ананиев разреши на фермерските пазари в страната да възстановят дейността си, земеделските стопани, които участват в пловдивския пазар, решиха да не се възползват от вдигнатата бариера. В интерес на истината още в деня на въвеждане на извънредно положение заради Ковид-19 – 13 март, който се падаше в петък, фермерите единодушно решиха да преустановят временно продажбите си без да има изрична общинска или държавна заповед за това. Пазарът в Пловдив функционираше единствено в петък, а точно преди извънредното положение и в събота, от 16 до 20 часа, след което спря работа.”Обмисляме ситуацията с колегите, но решението на повечето от нас е да възобновим пазара на 15 май, петък”, каза управителят Иван Гунчев.

Причината за отлагането е в изискването да се създаде определен ред с пропускателен режим на територията на пазарчето, за да се осигури предпазна дистанция. За това е необходимо да осигурим човек, който да следи за движението и отстоянията. Въпреки спазването на мерките за сигурност, все пак съществува и опасността от предаване на вируса както между самите производители, така и между клиентите и тях.

„Важна мисия на хората от нашия пазар е да контактуваме с потребителите, да ги информираме при интерес как отглеждаме продукцията си, къде са стопанствата ни, как да приготвим някои храни. В условията на извънредното положение това е невъзможно, което е другата причина да се откажем от разрешението да отворим фермерския пазар”, обясни Иван Гунчев.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят