Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Социолог: БСП няма никаква полза от конфронтацията с президента Радев

Социолог: БСП няма никаква полза от конфронтацията с президента Радев

Социолог: БСП няма никаква полза от конфронтацията с президента Радев

„Продължаваме промяната” загуби 40% от електората си, смята Живко Георгиев

ГЕРБ има по-големи шан­сове от ПП за първа сила в след­ващия пар­ламент. Двуциф­рен резул­тат в проценти ще е голям успех за БСП на изборите. На политичес­кия пазар — много пар­тии с празни сер­гии. Това е крат­ката харак­терис­тика на род­ния политически живот два месеца преди пред­с­роч­ните избори на 2 октом­ври на социолога Живко Геор­гиев.

“Служеб­ният кабинет ще бъде по-скоро праг­матичен, не реван­шис­тки. Рокади бяха нап­равени там, където имаше дос­татъчно основания. И то в сек­тори, където има най-голямо нат­руп­ване на нап­режение и очак­ване от страна на широката пуб­лика“, посочва той пред “Марица“.

“Съз­даденият кризисен щаб за решаване на енер­гий­ната криза ще свърши много полезна работа, ако внесе яснота по това гаран­тирани ли са дос­тав­ките. Ситуацията е мътна, но газ има, може да се намери. Големият проб­лем е откъде ще мине и на каква цена“, комен­тира той.

БСП няма никаква полза от кон­ф­рон­тация с президента. Не мисля, че и той е нас­т­роен за прекалено изос­т­ряне на отношенията. Няма как пар­тията да спечели от кон­ф­рон­тация — и вът­решна, и с президента. Отдавна няма никакви сериозни пред­пос­тавки за такива кон­ф­рон­тации, освен лич­нос­тни вражди“, анализира той и ситуацията в БСП и нап­режението между “Позитано“ 20 и “Дон­дуков“ 2.

“Проб­лемът на ПП не са тол­кова атаките срещу тях, а това, че не оправ­даха надеж­дите на хората. А и още не знаем какъв е тех­ният елек­торат. Доб­рите им резул­тати на миналия вот до голяма степен бяха наказателен вот срещу тогаваш­ното статукво. Доста хора гласуваха за тях, защото са видели в ПП инс­т­румента, с който искат да накажат ГЕРБ и Бойко Борисов. Тези хора обаче не са елек­торат на ПП.

Лидерът на ПП Кирил Пет­ков допусна грешки и загуби поне 3040 процента от миналогодиш­ния си елек­торат.  Пет­ков си въоб­рази, че сме Прибал­тика или Полша и избра ярката русофоб­ска наг­ласа. А в Бъл­гария това не е печелившо. Може би завидя на светов­ната политическа кариера на Володимир Зелен­ски. ПП се надяват да са първа политическа сила, но не виж­дам как ще стане. Досегаш­ните  управ­ляващи преди печелеха от наказател­ния вот срещу статук­вото. Сега и срещу тях ще има наказателен вот“, казва Живко Геор­гиев.

България

Икономика

Култура

Модернистите на XX век с изложба в София

Произ­ведения на Пабло Пикасо, Сал­вадор Дали и Хуан Миро ще бъдат под­редени в изложба „Модер­нис­тите на XX век“ в столич­ната галерия Vivacom A…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Мек­сико победи Саудит­ска Арабия с 2:1 в зак­лючителен сблъсък от група „C“, но и двата тима отпад­наха от светов­ното пър­вен­с­тво в Катар, з…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

НАТО се опитва да привлече Индия в антируски и антикитайски съюз

“Изваж­даме от строя съоръжения ( в Украйна), които поз­воляват (на Запада) да…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...