Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 183, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) След БСП и АБВ и „Изправи се.БГ“ поискаха незабавни преговори с „Газпром“

След БСП и АБВ и „Изправи се.БГ“ поискаха незабавни преговори с „Газпром“

След БСП и АБВ и „Изправи се.БГ“ поискаха незабавни преговори с „Газпром“

Румен Петков е за търсене на отговорност от експремиера Петков, бившият енергиен министър и шефа на „Булгаргаз“

Енер­гий­ният минис­тър да слезе от катамарана и незабавно да започне преговори с „Газ­п­ром“, в противен случай бол­ници, дет­ски градини и училища ще останат на студено през зимата. Това заяви Румен Пет­ков, пред­седател на ПП АБВ, в интервю за предаването „Добър ден, Бъл­гария“ на Радио „Фокус“. Август и сеп­тем­ври няма да плащаме парно, но ще дойде октом­ври, отбеляза Пет­ков. „Ние заб­равихме как „Топ­лофикация София“ за миналия месец обяви повишаване на цената с 40%. Нашите училища, дет­ски градини, бол­ници ще могат ли да си поз­волят, в бюджета им пред­видено ли е какъв ресурс, с който да могат да гаран­тират плащането на пар­ното? Аз мисля, че не. И тук ще бъдем изп­равени пред много голям проб­лем. Пред­седателят на АБВ каза още, че пар­тията ще нас­тоява за пер­сонална отговор­ност от правител­с­т­вото на Кирил Пет­ков, от минис­търа на енер­гетиката за съучас­тие и от дирек­тора на „Бул­гар­газ“ за съз­нателно нанесени щети. Трябва да нап­равим всичко въз­можно да договорим прех­вър­лянето на количес­т­вата газ, които не сме пол­з­вали тази година, за след­ващата, и с тази аргумен­тация да не плащаме неус­той­ките от договора с „Газ­п­ром“. Той обясни, че в момента, в който пос­тъпи фак­турата от рус­ките дружес­тва за непол­з­ваните количес­тва гориво, страната ни на прак­тика няма да има ход, освен да плати неус­той­ката“, допълни още Румен Пет­ков.

Виж­даме сериозен обрат в поведението на геополитичес­ките ни тигри, като Асен Василев с изказ­ването му през пос­лед­ните дни. Не изк­люч­вам и останалите пар­тии от Чет­вор­ната коалиция, заедно с пар­тията на Нинова. Тя си зат­вори очите при прек­ратяването на дос­тав­ките от „Газ­п­ром“. Няколко месеца по-късно, когато не са във властта запяха друга песен. Това каза по БНТ, лидерът на „Изп­рави се Бъл­гария“ Мая Манолова. Тя беше категорична, че ни грози опас­ността да платим огромна неус­тойка, заради нес­паз­ване на договора с Газ­п­ром. „Ние, от „Изп­рави се Бъл­гария“ призоваваме служеб­ното правител­с­тво да започне преговори с Газ­п­ром. Лидер­ката на „Изп­рави се Бъл­гария“ беше категорична, че бъл­гарите трябва да получат ком­пен­сации, заради високите енер­гийни сметки. Тя се аргумен­тира, че според европейско изс­лед­ване от 2016 година, енер­гийно бед­ните у нас са били 30%, а сега над 60%. „Европейс­ката дефиниция за енер­гийна бед­ност е, когато човек дава над 10% за енер­гия“.

България

България отбеляза 114 години от Независимостта

България отбеляза 114 години от Независимостта

Всяко поколение трябва да отстоява независимостта, заяви в обръщение президентът Румен Радев

С тър­жес­т­вени церемонни в цялата страна бе отбел…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Реномираната столична арт галерия “Вежди“ пред­с­тавя изложба живопис и скул­п­тура на Нина Русева и Иван Русев, наречена „Две поколения“.

Дъщеря…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Виктория Томова на полуфинал в Будапеща

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за полуфиналите

на тур­нира на клей от сериите WTA 125 в унгар­с­ката столица Будапеща с н…

Прочети още:

Loading...

Свят

Владимир Путин обвини Запада в “ядрен шантаж“

Киев получи директни указания да скъса всички споразумения, заяви руският президент

“Срещу нас започна и ядрен шан­таж. Става дума не само за …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...