Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 183, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Министър Гечев: Не връщам модела „ГЕРБ“ в земеделието, спираме износа на дърва за огрев

Министър Гечев: Не връщам модела „ГЕРБ“ в земеделието, спираме износа на дърва за огрев

Има много проб­леми в земеделието — сега имаме дефицит на дър­вен материал. Още днес ще раз­поредя да бъде спрян износа на дърва за трети страни, каза служеб­ният минис­тър на земеделието Явор Гечев в предаването “Тази сут­рин“ по bTV.Той под­черта, че сега е краят на лятото и трябва да навак­саме за около месец, защото е пропус­нат момен­тът, за да се отрази, че тър­сенето на дър­вен материал заради цените на горива, включително, е нарас­нало три пъти.“Вчера се видях с двама от големите преработ­ватели на дър­вен материал. Те казаха, че ще учас­т­ват в целия план, намалявайки количес­т­вата дърва, които те ще изкупуват, за да може да задоволим нуж­дите за населението. Поч­ваме от нуж­дите население за крайно нуж­даещите се по списъците, които ще се помог­нат от социал­ното минис­тер­с­тво“, допълни Гечев.

“В момента фитосанитар­ният кон­т­рол на “Капитан Анд­реево“ се извър­шва само и един­с­т­вено от Бъл­гар­с­ката аген­ция за безопас­ност на храните както и това на раз­товарител­ната дей­ност, и това на лаборатор­ната дей­ност“, каза Гечев.Контролът винаги е бил на дър­жавата. Това което мога да кажа е, че работата трябва да има малко повече екс­пер­тиза, а не само ПР. Ще видите в след­ващите дни какво ще се свърши, не ми се говори сега, за да не учас­тва в предиз­бор­ната кам­пания, категоричен е земедел­с­кият минис­тър.

Случаят с “Капитан Анд­реево“ ще бъде решен от служеб­ния кабинет, увери минис­търът на земеделието.

В Минис­тер­с­тво на земеделието работят 15 000 души. Аз съм сменил само трима — двама дирек­тори на гор­ски пред­п­риятия и един член на борда, а впос­лед­с­т­вие станал дирек­тор на Напоителни сис­теми.

Наз­начени са и пред­с­тавители на БСП в гор­с­кия сек­тор. Недоумявам как могат да ме обвиняват, че връщам ГЕРБ в Минис­тер­с­тво на земеделието, въз­мутен е Явор Гечев.

България

България отбеляза 114 години от Независимостта

България отбеляза 114 години от Независимостта

Всяко поколение трябва да отстоява независимостта, заяви в обръщение президентът Румен Радев

С тър­жес­т­вени церемонни в цялата страна бе отбел…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Реномираната столична арт галерия “Вежди“ пред­с­тавя изложба живопис и скул­п­тура на Нина Русева и Иван Русев, наречена „Две поколения“.

Дъщеря…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Виктория Томова на полуфинал в Будапеща

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за полуфиналите

на тур­нира на клей от сериите WTA 125 в унгар­с­ката столица Будапеща с н…

Прочети още:

Loading...

Свят

Владимир Путин обвини Запада в “ядрен шантаж“

Киев получи директни указания да скъса всички споразумения, заяви руският президент

“Срещу нас започна и ядрен шан­таж. Става дума не само за …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...