Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 236, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Манолова: Да не допуснем мнозинство на партиите, които ще ни въвлекат във войната

Манолова: Да не допуснем мнозинство на партиите, които ще ни въвлекат във войната

Манолова: Да не допуснем мнозинство на партиите, които ще ни въвлекат във войната

Освен страха от високите сметки хората имат още един, още по-голям страх и това е страхът от война. Бъл­гарите не бива да допус­каме пар­тиите, които са готови да ни във­лекат във война да нап­равят мнозин­с­тво. Дилемата е между незабавни преговори за мир и призиви за война до победен край.“

Това заяви лидерът на Изп­рави се Бъл­гария Мая Манолова в раз­говора си с Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице“ по бТВ. Манолова определи темата за вой­ната в Украйна като раз­ломна линия на пред­с­тоящите избори. Изп­рави се Бъл­гария стоят категорично зад мира и за провеж­дане на мирни преговори. Според нея няма как да си раз­пис­вал за износ на оръжие и сега да се правиш на гълъб на мира. Манолова призова хората да не гласуват за големите пар­тии, които са готови да ни във­лекат във война. С големите пар­тии идват големите ком­п­ромиси и големият резил, както видяхме след мача с Македония. А да гласуват за пар­тията, която стои до хората през времето, защитава тех­ните интереси и го е доказала във времето“.

Кам­панията НЕ ПЛАЩАЙ идва да каже на инс­титуциите, че 60% по-скъпа вода, парно, дърва за огрев над 200 лв., пелети 1000 лв/тон, природен газ 5 пъти по-скъп, метан — 6 лева, горива с левче отгоре – всичко това е абсолютно непосилно за плащане от бъл­гар­с­ките домакин­с­тва. Тази кам­пания е нашият протест, бунт, граж­дан­ско непод­чинение, с което искаме първо да разоб­личим монополис­тите и инс­титуциите, които им опъват чадър“ – заяви лидерът на Изп­рави се Бъл­гария.

Манолова припомни случая със столич­ната Топ­лофикация и над­писаните с 20% ДДС вместо 9% ДДС сметки – „Там където е свет­нал прожек­торът на „Не плащай“ се установяват огромни злоупот­реби. Ние разоб­личихме монополиста Топ­лофикация, че е над­писал смет­ките на столичани с 11% , запалихме фак­тури пред сградата на дружес­т­вото, КЕВР се раз­пореди и Топ­лофикация издаде нови фак­тури с 11% по-ниски“ – каза Манолова. Случаят с водата в с. Караисен, област Велико Тър­ново, където въп­реки спряното водоподаване, бяха начис­лени служебно по 5 кубика за всеки от месеците на без­водие на абонатите също бе част от кам­панията НЕ ПЛАЩАЙ на фор­мацията.

Към момента от Изп­рави се Бъл­гария определят кам­панията като предуп­реж­дение да бъдат въведени мерки, които да под­к­репят домакин­с­т­вата, така че хората да оцелеят през зимата.

България

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Възраженията на Нидерландия са свързани с отпадналия през 2019 г. мониторинг, съобщи вътрешният министър

Правител­с­т­вото ще има готов­ност да р…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...