Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Парламентарна комисия се заема със случая “Джемкорп“

Парламентарна комисия се заема със случая “Джемкорп“

Депутатите приеха с голямо мнозин­с­тво от 197 гласа съз­даването на временна комисия, която да установи фак­тите и обс­тоятел­с­т­вата около под­пис­ването и прек­ратяването на меморан­дума с “Джем­корп“ по време на кабинета “Пет­ков“, предаде БНР.

Депутатите близо 3 часа спориха дали е в сила или не меморан­думът с кор­порацията за инвес­тиции от 1 млрд. долара.

От ГЕРБ се позоваха на твър­денията на служеб­ния минис­тър на енер­гетиката Росен Хрис­тов, който твърди, че меморан­думът не е прек­ратен. От ПП заявиха, че ще под­к­репят комисията, но съз­даването ѝ е напълно излишно. От ГЕРБ отк­риха връзка между меморан­дума и Плана за въз­с­тановяване и устой­чивост и пред­видената инвес­тиция за тер­мална енер­гия като видяха скрита приватизация на енер­гетиката.

Времен­ната комисия ще работи в продъл­жение на един месец. В със­тава ѝ има 14 депутати на паритетен прин­цип — по двама от пар­ламен­тарна група. Пред­седател ще бъде Десис­лава Трифонова.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Бащата на Джокович позира с руския флаг в Мелбрън

Бащата на Новак Джокович – Сър­джан, беше зас­нет как позира с фенове, дър­жащи рус­кия флаг, а един от тях бе облечен с фланелка със “Z”. Възмо…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие