Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) НС четири часа обсъжда заглавието на Изборния кодекс

НС четири часа обсъжда заглавието на Изборния кодекс

НС четири часа обсъжда заглавието на Изборния кодекс

След 4-часови дебати в пар­ламента беше гласувано на второ четене само наименованието на проекта за промени в Избор­ния кодекс и заседанието беше зак­рито. До ситуацията се стигна след като от „Продъл­жаваме промяната“ (ПП) нап­равиха опит да блокират първо влизането на кодекса в днев­ния ред на пар­ламента, а после с многоб­ройни изказ­вания по името на закона и по процедурата, да зат­руд­нят неговото приемане.

Лидерът на ДПС Мус­тафа Карадайъ обвини ПП, че се опитва да бой­котира заседанието. Трябва да отговорите за едни къщи за тъщи, каза съп­ред­седателят на ПП Асен Василев, обръщайки се към Карадайъ.Между депутати от ГЕРБ и ПП въз­ник­наха словесни прес­т­релки, които преминаха границите на доб­рия тон. Маноил Манев от ГЕРБ нап­ример обяви, че от ПП имали проб­леми с потен­т­ността.

В спор влязоха и лидерите на “Продъл­жаваме промяната“ и БСП Кирил Пет­ков и Кор­нелия Нинова. Пет­ков обвини Нинова, че е можела да нап­рави БСП лява модерна пар­тия, но решила: “Ще гласувам с ДПС и Дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати“.

Лидерът на социалис­тите отговори, че “с процедури и лъжи политика не се прави“. “Шест години някой се опитва да ми овладее пар­тията отвътре и отвън, много по-опасни хора и вляво, и вдясно тук са го правили. Аматьори сте, недейте и вие“, каза Нинова. Асен Василев отговори, че вът­реш­ните процеси в левицата не интересуват ПП“. “Г-жо Нинова вземате главата на всеки, който изрази лично мнение в БСП“, уточни той.

В атаката си срещу бив­шите пар­т­ньори Нинова раз­кри раз­говор с тях от предиш­ния пар­ламент. “Тогава смесеното гласуване не беше прието, защото когато стана въп­рос, вие казахте: “Ще вър­нем хар­тиеното гласуване за над 60-годишните, за да може да си приберете избирателите“, обърна се Нинова от трибуната към Кирил Пет­ков. “Тогава ви казах, че нашата битка не е за БСП, а за демок­рацията и свобод­ното право на избор“, под­черта се тя.

България

Икономика

Култура

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие