Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) НС не можа да задължи правителството да внесе бюджет

НС не можа да задължи правителството да внесе бюджет

НС не можа да задължи правителството да внесе бюджет

Със 127 гласа “против“, 86 “за“ и 1 “въз­дър­жал се“ Народ­ното съб­рание отх­върли проекта за дек­ларация, внесен от “Продъл­жаваме промяната“ (ПП), в който се нас­тояваше служеб­ното правител­с­тво да внесе нов бюджет за след­ващата година. “Продъл­жаваме промяната“ получиха под­к­репата един­с­т­вено на ДБ и БСП, съобщи БНР. Преди това беше отх­вър­лено пред­ложението за редак­ция, в който се даваше месец въз­мож­ност на служеб­ния кабинет да под­готви проекта за нов бюджет.

В хода на дебата лидерът на БСП Кор­нелия Нинова обяви, че отказът от внасяне на нов бюджет е: “заложен капан от президента“. Според съп­ред­седателят на ПП Асен Василев е абсолютно безот­говорно дър­жавата да бъде без бюджет. Василев заяви, че служеб­ното правител­с­тво вече е нарушило закона, като не е внесло проект за бюджет до 31 октом­ври и го обяви за самозаб­равило се.

На двамата им опонира лидерът на ДПС Мус­тафа Карадайъ , който отх­върли твър­денията ‚че дър­жавата е без бюджет, защото при запаз­ване на финан­совата рамка в бюджета могат да се правят раз­мес­т­вания. Според него нас­тояванията за нов бюджет сега е да се отвори въз­мож­ност за вземането на нови заеми. Делян Доб­рев от ГЕРБ обърна внимание, че пар­ламен­тът вече е удъл­жил на първо четене дейс­т­ващия бюджет и пред­лаганата дек­ларация само губела времето на народ­ните пред­с­тавители.

България

Икономика

Култура

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие