Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Актьорите от Народния театър “Иван Вазов“ застанаха зад директора си

Актьорите от Народния театър “Иван Вазов“ застанаха зад директора си

Актьорите от Народния театър “Иван Вазов“ застанаха зад директора си

Актьорите от Народ­ния театър “Иван Вазов“ зас­танаха зад дирек­тора си Васил Василев и неговия екип. Те нап­равиха това в отк­рито писмо под­писано от 47 души, адресирано до президента Румен Радев, служеб­ния минис­тър на кул­турата проф. Велис­лав Минеков, пред­седателя на пар­ламен­тар­ната комисия по кул­тура Иван Чен­чев и всички бъл­гар­ски медии, съобщи сай­тът „Гласове“, който го пуб­ликува.

В него се посочва, че спечелилия преди половин година кон­курс за дирек­тор­с­кия пост на театъра Васил Василев е съз­дал „здрава и щедра на твор­чески въз­мож­ности среда“, съб­рал е сериозен режисьор­ски екип; отворил е сцената за млади режисьори, отрил е нови сценични прос­т­ран­с­тва, въз­с­тановил е неп­равомерно свалени пред­с­тав­ления, повишил е актьор­с­ките въз­наг­раж­дения.

Театърът заработи на пълни обороти с ново усещане за смисъл. Да дишаш, докато работиш, да виж­даш хоризонт и реални въз­мож­ности, да си пълен с енер­гия и удов­лет­вореност, когато влизаш в театъра, е твърде ценен дар! Вяр­ваме, че г-н Васил Василев има способ­нос­тите и волята да продължи по този път. Надяваме се, че въз­ник­ващите проб­леми ще бъдат решавани. От нас. Тук. В Театъра. Където изкус­т­вото е приоритет. Както за нас, така и за зрителите!“, се казва още в пис­мото на актьорите от Народ­ния театър, под­к­репили своя дирек­тор срещу напад­ките на които е под­ложен.

България

Икономика

Култура

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие