Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Борисов: По-добър за премиер от мен няма

Борисов: По-добър за премиер от мен няма

Борисов: По-добър за премиер от мен няма

След редица спекулации кого ще пред­ложат от ГЕРБ за министър-председател, лидерът на пар­тията Бойко Борисов обяви вчера във Враца, че: „По-добър от мен няма засега“, предаде БТА. Бив­шият премиер обаче нап­рави уточ­нението, че това бил само пър­вият вариант, който пар­тията му обсъж­дала. “Само че такова правител­с­тво на мал­цин­с­т­вото надали е най-доброто, което може да пред­ложи стабил­ност и раз­бирател­с­тво, и да се случи в момента. Още не е узрял политичес­кият ни елит“, комен­тира Борисов.

Вторият вариант е ГЕРБ да пред­ложи неут­рален премиер, който да под­пише тех­ническо споразумение за приоритетите, върху които ще работят през след­ващите месеци всички пар­ламен­тарно пред­с­тавени пар­тии. По думите на Борисов вече са намерили такъв кан­дидат за премиер, който може да пред­ложи в раз­говор с останалите политически сили такъв документ с няколко приоритета за страната, върху които да работят всички. Според него, ако “не се инатят лидерите на другите пар­тии“ и се под­пише докумен­тът, който дори няма да има правна, а само морална стой­ност, могат да се договорят по десет-петнадесет точки. Той даде за пример бюджета, законите по Плана за въз­с­тановяване и устой­чивост, незабавно кад­рово усил­ване на вън­ш­ната граница, по думите му “за да може колегата Рюте (премиерът на Нидер­лан­дия) да се успокои“.

Решението кой от двата варианта ще пред­почетат гер­ба­джиите тряб­ваше да бъде взето вчера следобед, преди днеш­ното им посещение при президента Румен Радев , който ще им връчи ман­дат за със­тавяне на правител­с­тво.

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...