Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП и ДБ отказаха подкрепа на проф. Габровски

БСП и ДБ отказаха подкрепа на проф. Габровски

Делян Добрев обяви, че министрите в проетокабинета на ГЕРБ няма да са партийци

БСП и „Демок­ратична Бъл­гария“ проведоха срещи в Народ­ното съб­рание с кан­дидат за министър-председател на ГЕРБ проф. Николай Габ­ров­ски, на които заявиха, че няма да под­к­репят проек­топ­равител­с­тво пред­ложено от него.

“Няма как да под­к­репим правител­с­тво с Вашия ман­дат. Но искаме да изразим нашето уважение, че човек като Вас се е съг­ласил да инвес­тира целия си социален и професионален капитал, за да помогне на политичес­ката сис­тема да над­могне своите раз­личия. Това е нещо, което трябва да бъде адмирирано и уважено“, заяви Христо Иванов. Той изрично под­черта — макар и ДБ да са категорични, че ще останат опозиция на ГЕРБ в нас­тоящото Народно съб­рание, ще бъдат кон­с­т­рук­тивни по теми, които пок­риват общите между двете пар­тии приоритети.

“Благодарим ви за поканата. Тук сме от уважение към вас, за да ви кажем три изречения. Приемете нашите уважения като лич­ност и професионалист, ние няма да под­к­репим правител­с­тво, оглавявано от вас като кан­дидат за министър-председател, тъй като това за нас е правител­с­тво на ГЕРБ“, заяви лидерът на левицата Кор­нелия Нинова. “Уважаваме вашата амбиция, но ние няма да под­к­репим този ман­дат. Има въз­мож­ност за втория и за третия. Споделяме позицията ви, че Бъл­гария има нужда от стабил­ност и работещ пар­ламент и кабинет. Пожелавам ви в след­ващите раз­говори да срещ­нете раз­биране“, каза в края на срещата Нинова. Ние няма да под­к­репим този ман­дат, пов­тори тя.

“Радикализация на раз­говора е стиг­нала крайна степен, който го прави неп­родук­тивен“, каза проф. Габ­ров­ски. Надявам се да намерим начин нап­режението да бъде намалено, каза още той. Според него нови избори ще задъл­бочат кризата.

Минис­т­рите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от пар­тията. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Доб­рев в студиото на “Здравей, Бъл­гария“ по „Нова телевизия“.

“Ние правим всички усилия. Не искат Борисов за премиер, нито някоя пар­тийна фигура. Проф. Габ­ров­ски е кан­дидат за премиер и минис­т­рите ще бъдат от неговия ранг. Няма да има политически лица от ГЕРБ сред тях. Ако не го под­к­репят — не знам какво искат другите пар­тии“, каза Доб­рев.

България

Икономика

Култура

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие