Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Австрия ще убеждава ЕК да отпусне 2 млрд. евро за границата ни

Австрия ще убеждава ЕК да отпусне 2 млрд. евро за границата ни

Австрия ще убеждава ЕК да отпусне 2 млрд. евро за границата ни

Авс­т­рия ще под­к­репи пред Европейс­ката комисия предос­тавянето на два милиарда евро на Бъл­гария за под­сил­ване охраната на границата. В това увери авс­т­рийс­кият кан­ц­лер Карл Нехамер, който е на посещение у нас по покана на президента Румен Радев, преда е“България он Еър“.

Двамата се запоз­наха на място край Елхово с пред­п­риетите мерки за охрана на вън­ш­ната граница на ЕС с Тур­ция, където долетяха с военни хеликоп­тери от летище Плов­див, където авс­т­рийс­кият кан­ц­лер бе пос­рещ­нат от бъл­гар­с­кия президент.

“Видяхме на място какви предиз­викател­с­тва пред­с­тав­лява защитата на тази граница. Авс­т­рийс­ката страна под­к­репя усилията на Бъл­гария и желанието да усили тази охрана, ще се зас­тъпим пред ЕК за тези 2 млрд. евро за засил­ване на защитата по границата. Те ще бъдат изпол­з­вани за закупуване на допъл­нителна тех­ника за наб­людение, тер­мокамери, инф­рас­т­рук­тура“, заяви Нехамер, но не отговори дали Авс­т­рия ще свали ветото за влизане на Бъл­гария в Шен­ген.

“Нужно е да укрепим усилията за охрана на границата, да намалеят установените миг­ранти в рам­ките на Шен­ген. Трябва да има ясен сиг­нал на европейско ниво, че страните на първа линия не са сами срещу този проб­лем“, посочи кан­ц­лерът.

Президен­тът Румен Радев уточни, че миг­рацион­ният натиск е нарас­нал, нелегал­ната миг­рация е предиз­викател­с­тво за цяла Европа. Той комен­тира, че това, че Шен­ген не фун­к­ционира пъл­ноценно в цен­т­рална Европа, не означава, че Бъл­гария и Румъния трябва да стоят извън него.

България

Икономика

Култура

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие