Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 111, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) ЦИК избра хартията за машините за вота на 2 април

ЦИК избра хартията за машините за вота на 2 април

Централната избирателна комисия вече е избрала варианта на дизайн на хартията, която ще се ползва за машините за гласуване на предсрочните избори на втори април, съобщи БНР.

Печатницата на БНБ е уведомена, а от там вече предлагат и график за доставката на ролките със защитена хартия, става ясно от проведено заседание на Комисията.

“До 15 март включително - 10 000 броя ролки. До 27 март включително - 10 000 броя ролки. В случай че до 27 март ни бъдат доставени 20 000 ролки, това ще е достатъчно всяка машина за гласуване да бъде оборудвана с по две ролки хартия“, заяви заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов.

“Тъй като комплектоването на машините продължава и в следващите дни - след 27 март до 31 март включително, ако след 27 март ни бъдат предадени още ролки, ще има възможност в секциите с повече избиратели да се постави и трета ролка хартия“, коментира още Войнов.

“Според нас и становището на печатницата на БНБ, евентуална дата за избори 26 март практически не би могло да се достави хартията, но за 2 април ЦИК ще има необходимите количества хартия и тя ще отговаря на изискванията, заложени в закона“, заяви преди седмица председателят на комисията Камелия Нейкова по време на изслушване в парламента, поискано от ГЕРБ.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Везенков най-резултатен за Олимпиакос с 20 точки

Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22)...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...