Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 62, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) 780 снегорина почистваха пътищата от снега

780 снегорина почистваха пътищата от снега

780 снегорина почистваха пътищата от снега

Близо 780 снегорина са почис­т­вали вчера пътищата в районите със снеговалеж в страната. Обработ­ката на нас­тил­ките продъл­жава, съоб­щиха от Аген­ция “Пътна инф­рас­т­рук­тура“ (АПИ).

Жълт код за снеговалежи бе в сила за облас­тите Видин, Враца, Мон­тана, Плевен, Ловеч, София, Велико Тър­ново и Габ­рово, а за силен северен вятър — в Източна Бъл­гария.

Зат­ворен е Троян­с­кият проход. Ограничено беше и преминаването през Риш­кия проход в област Бур­гас заради аварирал товарен автомобил. Леките автомобили временно се пренасоч­ваха през Айтоски проход, а товар­ните изчак­ват на място. Заб­ранено е движението на МПС над 3,5 тона през проходите „Дюлин­ски“ и „Пам­порово“. Ограничение за МПС над 12 тона, както и тег­ленето на ремар­кета и полуремар­кета е в сила за прохода “Пет­рохан“.

Спряно бе движението камиони над 12 тона по главен път E-79 в учас­тъка между град Дунавци и село Ружинци в област Видин поради снеговалеж и снегонавявания.

С приоритет се почис­т­ват автомагис­т­ралите, най-натоварените нап­рав­ления по пър­вок­лас­ната и второк­лас­ната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връз­ките между Северна и Южна Бъл­гария, припом­нят от Път­ната аген­ция. При необ­ходимост се зат­варят отделни учас­тъци за обработ­ване на нас­тил­ките с химически вещес­тва и инер­тни материали, а там, където се налага заради сил­ния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, трафикът се спира временно до подоб­ряване на метеорологич­ните условия и почис­т­ването на пътя.

България

Хибридна заплаха

Едно време Плев­нелиев раз­п­равяше, че рус­наците летели над Черно море, за да ни карат да ги прех­ващаме и така да израз­ход­ваме ресурса на изтр…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Дружеството стартира процедурата по отдаване на земеделските си парцели

Над­даването за плодородна земя под наем от „Агрион“ започва от 3 апри…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Младен Кръстаич: С това разполагаме, по-добри играчи нямаме

Селек­ционерът на Бъл­гария Младен Кръс­таич заяви след теж­кото поражение от Унгария с 0:3 в Будапеща, че това са най-добрите играчи, с кои…

Прочети още:

Loading...

Свят

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Украйна може да бъде унищожена за година и половина, ако конфликтът не бъде решен, твърди Тръмп

Русия има оръжия, с които да унищожи всеки вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...