Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 62, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП категорично се обяви против провеждането на фашисткия Луковмарш

БСП категорично се обяви против провеждането на фашисткия Луковмарш

В позиция на Изпъл­нител­ното бюро на БСП се казва: „БСП се обявява категорично против провеж­дането на „Луков­марш“ в София. Неонацис­т­кото шес­т­вие, което всяка година под една или друга форма е толерирано от Столична община, е не просто изб­лик на фашизъм и антисемитизъм. То е продукт на десетилетия пренапис­ване на историята и изопачаване на истината.

И днес виж­даме край­ния резул­тат — факелни шес­т­вия, които са в дъл­боко противоречие с най-изконните хуманни цен­ности на бъл­гар­с­кия народ. Народът, който с основание може да се гор­дее с това, че спаси своите евреи. Народ, който отреди нав­ремето на ген. Христо Луков ролята на политически мар­гинал и заради това е още по-позорно това, че днес определени среди се опит­ват да го героизират.

Не е нор­мално в 21 век по улиците на Бъл­гария да шес­т­ват фашисти. Не е нор­мално година след година хората с раз­лични политически убеж­дения и виж­дания заедно да протес­тират срещу провеж­дането на тази проява, но гласът им никога да не бъде чуван. Не е нор­мално една дър­жава да толерира този парад на екс­т­ремизма, ксенофобията и неонацизма.

БСП никога няма да приеме мъл­чанието пред лицето на подобна зап­лаха и заради това нас­тояваме всички политически пар­тии, които изповяд­ват демок­ратични цен­ности, да се противопос­тавят, зак­лей­мят и ясно да заявят, че не приемат нито шес­т­вието, нито идеите на ген. Луков. Това е голямата раз­г­раничителна линия между тези, които искат наис­тина раз­лична Бъл­гария, и тези, които флир­туват с мрач­ното минало в името на неясни цели.

БСП отново заявява своята категорична позиция против фашизма и екс­т­ремизма, както и срещу реабилитацията на хората, които са ги изповяд­вали“.

България

Хибридна заплаха

Едно време Плев­нелиев раз­п­равяше, че рус­наците летели над Черно море, за да ни карат да ги прех­ващаме и така да израз­ход­ваме ресурса на изтр…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Дружеството стартира процедурата по отдаване на земеделските си парцели

Над­даването за плодородна земя под наем от „Агрион“ започва от 3 апри…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Младен Кръстаич: С това разполагаме, по-добри играчи нямаме

Селек­ционерът на Бъл­гария Младен Кръс­таич заяви след теж­кото поражение от Унгария с 0:3 в Будапеща, че това са най-добрите играчи, с кои…

Прочети още:

Loading...

Свят

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Украйна може да бъде унищожена за година и половина, ако конфликтът не бъде решен, твърди Тръмп

Русия има оръжия, с които да унищожи всеки вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...