Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) ГЕРБ остана без кмет в Пловдив, Здравко Димитров хвърли партийния билет, но остава градоначалник

ГЕРБ остана без кмет в Пловдив, Здравко Димитров хвърли партийния билет, но остава градоначалник

Подавам оставка, но като член на ГЕРБ и по-точно на плов­див­с­ката организация на Иван Тотев.

Това заяви кметът на Плов­див Здравко Димит­ров на прес­кон­ферен­ция.

Градоначал­никът уточни, че остав­ката я подава, за да излезе от град­с­ката организация на пар­тията, оглавявана от бив­шия кмет Иван Тотев.

Изяв­лението идва, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов му поиска остав­ката след серия от скан­дали за стадионите на “Ботев“ и “Локомотив“ и акциите на Панаира. “Ако ми е приятел, трябва да отиде и да си депозира остав­ката. Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни съз­даде проб­лем. Който си е нап­равил греш­ката, да си я понася“, каза той на изненад­ваща пар­тийна среща в Плов­див в събота, с бив­шия кмет Иван Тотев до себе си.

Борисов е заб­луден от Иван Тотев“, комен­тира градоначал­никът. И смята, че е “накис­нат“ от град­с­кия лидер на пар­тията. Според него, Иван Тотев като основен винов­ник на случ­ващото се в момента. “Той е този, който е заб­лудил Бойко Борисов и вдига феновете. Тотев е правил регулярни среши с тях да ги нас­т­ройва“.

Нека Тотев да се вижда с тях, а не да ги нас­т­ройва срещу мен. А да се търси кон­сен­сус. Тези стадиони трябва да се случат“, каза още Димит­ров.

“Няма да освободя кмет­с­кия пост, защото в момента в Плов­див се изпъл­няват проекти за над 500 млн. лева“, отсече днес Зико. И намекна, че може пак да се кан­дидатира за кмет на пред­с­тоящите мес­тни избори.

Той призна, че не е раз­говарял с Борисов след като лидерът на ГЕРБ му поиска оставката.“Лоша дума за гос­подин Борисов от мен няма да чуете. Той е лидер на тази пар­тия. Пар­тия, в която и аз съм учас­т­вал за съз­даването ѝ. Пос­тиг­нали сме много неща заедно. Мисля, че това е за добро, така е преценил — да напусна пар­тията, да спадне нап­режението, това е негово право“, посочи още Димит­ров, който разясни, че не е бил поканен на срещата на ГЕРБ с плов­див­с­кия актив, на която Борисов му поиска остав­ката като кмет.Аз съм изб­ран от всички плов­див­чани и съм кмет на всички. Има много проекти, които са започ­нати и трябва да бъдат завър­шени. Ще се изтъл­кува като предател­с­тво, ако си подам остав­ката като кмет, допълни Димит­ров.

Аз не съм се карал в Борисов. Той ми е начал­ник. Беше ми начал­ник. Уважението остава“, заяви той.

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...