Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 111, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Новите наказания за шофьори влизат в сила

Новите наказания за шофьори влизат в сила

Промените в Наредбата за контролните точки, обнародвана на 24 март, влиза в сила от днес - 28 март, каза на брифинг пред Главна дирекция “Национална полиция“ главен инспектор Лъчезар Близнаков, цитиран от Дир. бг.

Инспекторът даде пример, че ако водач, които е придобил свидетелството си преди две години, допусне в рамките на една година два пъти да превиши скоростта с над максималната в населено място, той остава без свидетелство за управление. За да може отново да кара, е необходимо отново да бъде положен изпит за управление, обясни Близнаков.

Той даде няколко примера за промени в отнемането на контролни точки: при превишена скорост над 50 км/ч в населено място вече се отнемат 18 контролни точки и глобата е от минимум 700 лв., както и три месеца лишаване от право на управление на МПС. Ако се извърши повторно, се отнемат 22 точки, при системно превишаване на скоростта - 26.

За неосигуряване на предимство, за неспиране на знак стоп или за непропускане на пешеходец и преминаване на червен светофар се отнемат 10 контролни точки. За говорене по телефона досега отнетите точки са били 6, а сега ще бъдат 8, допълни главен инспектор Лъчезар Близнаков.

За неизползване на колани и каски се отнемат 10 контролни точки, за необезопасяване на детето в автомобила - 12.

Една от новостите, за които се отнемат точки, е при неправилно изпреварване със създаване на опасност за движението - отнемат се 13 контролни точки. Ако не е създадена опасност, но е направено неправилно изпреварване, се отнемат 10 контролни точки.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Везенков най-резултатен за Олимпиакос с 20 точки

Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22)...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...