Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 111, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Над половината от децата, отглеждани в институции, имат психически проблеми

Над половината от децата, отглеждани в институции, имат психически проблеми

Психически смущения имат над половината от децата, които се отглеждат в институции, обяви директорката на сдружение „Дете и пространство” Весела Банова, цитирана от БНР.

По проект в София вече работи Медико-психологически център за деца и юноши. Той е финансиран от норвежкото правителство.

Банова уточни, че подкрепа от центъра ще получи както персоналът на новосъздадените центрове за настаняване от семеен тип, така и деца, които се отглеждат от семействата си.

Тя разясни и какви са първите индикатори, по които може да се съди, че детето има психически проблем. Сред индикаторите е отказ да се храни, да започне да повръща или теглото му системно да намалява. Бедната игрова активност, липсата на интерес и пасивността също могат да са индикатори за психически проблем. Слабата двигателна активност и също не била за подценяване.

Весела Банова подчерта, че проявите са индивидуални и затова посъветва при възникнало притеснение възрастните да се обърнат към специалистите.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Везенков най-резултатен за Олимпиакос с 20 точки

Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22)...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...