Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова ужасена от бедността, ширеща се във видинските села

Корнелия Нинова ужасена от бедността, ширеща се във видинските села

Корнелия Нинова ужасена от бедността, ширеща се във видинските села

Безработицата в региона е над 50%, а ГЕРБ и правителството нехаят, заяви председателят на БСП

Това е село Вър­топ. В смесения магазин има два шоколада, три бири, две пакет­чета семки и тет­радка с 27 страници вересии. Един­с­т­вените двама млади, които срещ­нах, ме заведоха да видя как за една сед­мица бракониери са изсекли десетки декари гора и никой не си мръдва пръста.” Това написа във Фейс­бук лидерът на БСП Кор­нелия Нинова, която е на обиколка в Северозападна Бъл­гария заедно с членовете на Изпъл­нител­ното бюро на пар­тията.

Живият живот и политика на стратегии и дирек­тиви — пропаст!!!“, допълни тя и раз­п­рос­т­рани снимки, илюс­т­риращи ужасяващата бед­ност, в която живеят бъл­гарите в Северозападна Бъл­гария.

В друг свой текст в социал­ната мрежа Нинова напомня, че без­работицата в региона е над 50 процента и нито един план на правител­с­т­вото на ГЕРБ и рефор­маторите за съживяване на Северозапада не дава резул­тат. Лидер­ката на БСП допълва: „Аз искам да засегна една стара тема за язовирите. Управ­ляващите не си взеха поука от нито едно навод­нение. Сега са прех­вър­лили стопанис­ването на съоръженията на кметовете, но без нито един лев в бюджета им. Даже тук има глобени кметове, че не са изпус­кали прелив­ниците на язовир, в който няма и една капка вода. Но няма НИТО ЕДИН глобен кон­цесионер, който, за да си гледа шараните, дави хората. Защо така бе, борци с коруп­цията от ГЕРБ? И докога? До след­ващата Мизия ли?”

Икономика

Loading...

Спорт

Рекордна седма “Златната топка“ за Лео Meси

Рекордна седма “Златната топка“ за Лео Meси

Лионел Меси спечели рекор­дна седма “Златна топка“. Аржен­тинецът изп­ревари Роберт Леван­дов­ски (Байерн, Полша) за цен­ния приз за 2021 година в…

Прочети още:

Loading...

Свят

Барбадос е най-новата република в света

Бар­бадос официално се обяви за най-новата репуб­лика в света, като отс­т­рани кралица Елизабет II като дър­жавен глава. На тър­жес­т­вената церемон…

Прочети още:

Loading...

Земеделие