Вестник Земя

Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 54, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Борисов ще се кандидатира за Дондуков 2, ама друг път

Борисов ще се кандидатира за Дондуков 2, ама друг път

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се кан­дидатира за президент, но не на тези, а на след­ващите президен­т­ски избори. “Тогава ще съм на въз­раст — как­вото съм могъл, ще съм дал на изпъл­нител­ната власт. Ще се кан­дидатирам заради играта“, обяви Борисов в интервю за bTV. Той обаче отново не каза кого ще издиг­нат от ГЕРБ за сегаш­ния вот. На въп­рос дали е неуважително към избирателите, че ГЕРБ тол­кова късно ще обявят своя кан­дидат, Борисов отговори: „От 2 октом­ври до 6 ноем­ври ще им втръсне кан­дидатът на ГЕРБ“! По отношение на спряганите имена на Крис­талина Геор­гиева, Румяна Бъч­варова, Цецка Цачева и Йор­данка Фан­дъкова, той комен­тира, че еврокомисарят, вицеп­ремиерът, пред­седателят на пар­ламента и столич­ният кмет са „умни, дос­тойни и доказали се“. По повод множес­т­вото критики, отп­равени към него за срещите му с тур­с­кия премиер Бинали Йъл­дъръм и президента Реджеп Ердоган, пос­лед­вани от визита в Гер­мания за среща с Ангела Мер­кел Борисов заяви: „И аз съм против политиката на Тур­ция, но това ни е съседът. С нашите съседи сме длъжни да пазим най-добри отношения.“ Той каза още, че не се припоз­нава в образа на куриер, говорител или пощен­ски гълъб и добави, че поканите от тур­ска и гер­ман­ска страна били дошли преди месец и половина и не можело да се твърди, че е бил “привикан“ за която и да е от срещите.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Световното клубно първенство с 32 тима от 2025 година

ФИФА обяви официално квалификацион­ните критерии за новото световно клубно пър­вен­с­тво с 32 отбора от 2025 година, когато Реал (Мад­рид) и Челс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие