Борисов ще се кандидатира за Дондуков 2, ама друг път
- Петък, 02 Септември 2016
Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се кандидатира за президент, но не на тези, а на следващите президентски избори. “Тогава ще съм на възраст — каквото съм могъл, ще съм дал на изпълнителната власт. Ще се кандидатирам заради играта“, обяви Борисов в интервю за bTV. Той обаче отново не каза кого ще издигнат от ГЕРБ за сегашния вот. На въпрос дали е неуважително към избирателите, че ГЕРБ толкова късно ще обявят своя кандидат, Борисов отговори: „От 2 октомври до 6 ноември ще им втръсне кандидатът на ГЕРБ“! По отношение на спряганите имена на Кристалина Георгиева, Румяна Бъчварова, Цецка Цачева и Йорданка Фандъкова, той коментира, че еврокомисарят, вицепремиерът, председателят на парламента и столичният кмет са „умни, достойни и доказали се“. По повод множеството критики, отправени към него за срещите му с турския премиер Бинали Йълдъръм и президента Реджеп Ердоган, последвани от визита в Германия за среща с Ангела Меркел Борисов заяви: „И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът. С нашите съседи сме длъжни да пазим най-добри отношения.“ Той каза още, че не се припознава в образа на куриер, говорител или пощенски гълъб и добави, че поканите от турска и германска страна били дошли преди месец и половина и не можело да се твърди, че е бил “привикан“ за която и да е от срещите.