Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 188, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Дядо даде 18 000 лв. и злато на телефонни измамници

Дядо даде 18 000 лв. и злато на телефонни измамници

Въз­рас­тен мъж от Нова Загора е станал жер­тва на телефонна измама с много пари, съоб­щават от Облас­т­ната дирек­ция на МВР-Сливен.

75-годишният мъж “изгорял“ с 18 000 лв. и златни накити.

В сряда следобед мъжът раз­говарял с непоз­нат, пред­с­тавител за криминалист. Той го заб­лудил, че помага на “полицейски служители“ за залавянето на измам­ници.

За целта тряб­вало да занесе съот­вет­ната сума до съседен адрес на същата улица. Мнимите криминалисти щели да му вър­нат сумата и злат­ните накити след прик­люч­ване на акцията.Впоследствие мъжът установил, че е бил измамен.

Припом­няме, че преди дни служител на Зонал­ното жан­дар­мерийско управ­ление във Варна пресече опит за телефонна измама, съоб­щиха от прес­цен­търа на ОДМВР — Шумен. На 5 май Пламен Пет­ров, който бил в почивка след нощно дежур­с­тво, вър­вял по ул. “Дунав“ в Нови пазар. Пред него от тераса на жилищен блок била хвър­лена тор­бичка. Полицаят спрял и видял, че към нея се приб­лижава непоз­нат. Той заподоз­рял, че мъжът, който взел тор­бич­ката, може да е съп­ричас­тен към телефонна измама. Спрял го на място и подал сиг­нал в полицейс­кото управ­ление в Нови пазар. Успоредно с това на телефон 112 бил получен сиг­нал от въз­рас­тна жена, която съоб­щила, че е притес­нена, че оказва съдейс­т­вие на полицията, но вместо унифор­мени полицаи, пред дома ѝ има цивилни.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Григор Димит­ров загуби от Иля Ивашка с 3:6, 6:7(3) и беше елиминиран рано-рано от тур­нира Sofia Open 2022. Тенисис­тът от Беларус, ко…

Прочети още:

Loading...

Свят

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Тържественото подписване на договорите за присъединяване ще се проведе в Георгиевската зала на Големия кремълски дворец

“В петък, в Геор­гиевс…

Прочети още:

Loading...