Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 188, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Лекари апелират да се спре насилието над тях

Лекари апелират да се спре насилието над тях

Ръковод­с­т­вото и целият медицин­ски пер­сонал на УМБАЛ Бур­гас АД остро осъжда насилието над колегите от МБАЛ “Бур­гас­мед“, които в сряда станаха жер­тва на побой.

Изразяваме своята солидар­ност към пос­т­радалите и отп­равяме апел към отговор­ните инс­титуции за адек­ватно наказание. Според нас да посег­неш на медик, който в същото време спасява човешки живот, е недос­тойна пос­тъпка, която зас­лужава цялата строгост на закона.

Поради тази причина бихме под­к­репили всички мерки, които биха гаран­тирали спокойс­т­вие при изпъл­нение на задъл­женията ни.

Район­ната прокуратура в Бур­гас иска пос­тоянен арест за нападателя на екип на бур­гаска бол­ница, съоб­щават от дър­жав­ното обвинение. Припом­няме, че мъжът нанесъл удари с юмруци и крака на четирима души в бур­гас­ката бол­ница “Бур­гас­мед“ ЕООД.

Мъжът обър­нал бол­нич­ното легло и крещял: “Ще ви набия!“, “Ще ви убия! Ще ви намеря, знам къде живеете!“, “Какви сте вие? Ще ви убия, пак ще се върна! Знаете ли кой съм аз?“, “Майка ви да .….., помияр, бок­лук, нещас­т­ник!“, “Ще ви убия! Мах­нете се от тук, какво като съм пиян? Да не мис­лите, че не мога да ви набия?“.

Припом­няме, че преди месец биха и лекар от спешна помощ в Котел. Полицейски служители задър­жаха 30-годишен мъж за нападение над медицин­ски екип в село Тича.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Григор Димит­ров загуби от Иля Ивашка с 3:6, 6:7(3) и беше елиминиран рано-рано от тур­нира Sofia Open 2022. Тенисис­тът от Беларус, ко…

Прочети още:

Loading...

Свят

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Тържественото подписване на договорите за присъединяване ще се проведе в Георгиевската зала на Големия кремълски дворец

“В петък, в Геор­гиевс…

Прочети още:

Loading...