Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 153, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Лекари протестираха след поредния случай на насилие

Лекари протестираха след поредния случай на насилие

Медиците от бол­ница “Шей­ново“ излязоха на сим­воличен протест, за да се противопос­тавят на поред­ния случай на насилие.

“Реак­ция очак­ваме от всички, които могат да помог­нат да се спре това безумно насилие в бол­ниците. Цялата лекар­ска колегия седи зад нас. Получихме под­к­репа от всички колеги. Насилието няма цвят и политическа окраска. Насилието е безум­с­тво“, комен­тира дирек­торът на бол­ницата д-р Румен Велев.

Той сподели, че всички колеги на д-р Гагова са били изк­лючително притес­нени и в много стресово със­тояние. “Ние сме лечебно заведение. Как­вито и мерки да вземем, не можем да ограничим влизането на хора“, добави той.

“Моят упрек е към инс­титуциите и политиците. Те приемат това като поред­ната новина”, каза пред NOVA д-р Таня Анд­реева, лекар в бол­ницата и бивш минис­тър на здравеопаз­ването.

Тя сподели, че д-р Гагова е много отдаден лекар и е сигурна, че тя ще продължи да върши работата си по същия начин. “Ужасяващо е това, че човек, който има живо и здраво дете, благодари по този начин на лекар“, каза тя.

Пребитата лекарка е приета в ИСУЛ в без­съз­нание, с тежки травми по лицето.

България

Икономика

Loading...

Култура

“Колко е лесно да бъдеш обичан“ представя 25 истории от учениците на Стефан Данаилов

Книгата “Колко е лесно да бъдеш обичан“ пред­с­тавя 25 истории от учениците на Стефан Данаилов, които си припом­нят годините с тех­ния Мас­тър, и…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Мондиалът в Катар стартира ден по-рано с мач на домакините

Отк­риващият мач на Светов­ното пър­вен­с­тво по фут­бол тази година между домакините Катар и Еквадор ще се изиг­рае ден по-рано на 20 ноем­ври, обя…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Ще остане ли България в челната тройка в света по износ на слънчогледово олио?

Ще остане ли България в челната тройка в света по износ на слънчогледово олио?

Бъл­гария е на трето място в света по износ на слън­чог­ледово олио за 2021 година. Причина да влезе в чел­ната тройка е инициатив­ността и предп…

Прочети още:

Loading...