Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Кола падна в дере в Пирин, петима младежи са ранени

Кола падна в дере в Пирин, петима младежи са ранени

Кола падна в дере в Пирин, петима младежи са ранени

Други два тежки пътни инцидента отнеха живота на двама души

Петима мъже са ранени при тежка катас­т­рофа в Пирин планина. Пос­т­радалите са нас­танени за лечение в бол­ницата в Благоев­г­рад, трима от тях са в критично със­тояние. Инциден­тът е станал в събота, около 22:30 ч. на пътя от хижа “Загаза“ към град Кресна, на 1400 метра над­мор­ска височина. По това време ком­панията се прибирала към града с лек автомобил “Фол­к­с­ваген Голф“.

Един километър след хижата шофьорът загубил кон­т­рол над управ­лението, автомобилът излетял от пътя и пад­нал в дъл­боко дере.

“Наши служители са слезли в дерето и са срязали ламарините, за да извадят тримата тежко ранени мъже. Другите двама успели сами да излязат и да се вър­нат в хижата, където съоб­щили за теж­кия инцидент. Шофьорът е в най-тежко със­тояние“, каза за Дарик дирек­торът на РД ПБЗН в Пирин­ско комисар Георги Пар­маков.

Кметът на община Кресна – Николай Геор­гиев, заяви, че четирима от пос­т­радалите са от града, а един от тях е от Благоев­г­рад. Всички са на въз­раст от 26 до 31 години.

Хижата се намира на 25 километра от Кресна. В нея е имало много посетители, които също са се включили в спасител­ната акция по изваж­дането на мъжете от смазаната кола.

Пос­т­радалите са с раз­лични травми — счупени ребра, пробит бял дроб, фрак­тура на черепа, фрак­тура на крак, откъс­нато ухо, множес­тво кон­тузии, хематоми. На всички са взети кръвни проби за алкохол.

Меж­дув­ременно при друг пътен инцидент от събота е загинала 55-годишна жена, съоб­щиха за Дарик от МВР. Катас­т­рофата е станала около 23:30 ч. на пътя от Бяла Слатина за Кнежа. Челно са се сблъс­кали лек автомобил „Опел” и товарен автомобил „Ивеко”. Загинала женага, управ­лявала „Опел”-а, други трима са пос­т­радали.

Човек загина и при друг тежък пътен инцидент, станал вчера край с. Писанец на пътя Разград-Русе. Катас­т­рофата е станала към 13.00 часа между две коли с бъл­гар­ска и румън­ска регис­т­рация. По пър­воначални данни, лек автомобил с русен­ска регис­т­рация е нав­лязъл в нас­рещ­ното движение и се е ударил в лека кола с румън­ска регис­т­рация. Загинал водачът на бъл­гар­с­ката кола.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...