Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 25, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Отменени са учебните занятия в две училища

Отменени са учебните занятия в две училища

Със заповед на кмета на Община Бур­гас Димитър Николов са отменени учеб­ните занятие в училищата в село Рав­нец и квар­тала “Долно Езерово“. Селото и квар­талът са най-пострадали от обил­ните дъж­дове, комен­тира Дарик радио.

По-рано вчера Николов обяви час­тично бед­с­т­вено положение в общината. Там са пад­нали 60 л на кв.м. дъжд. Кметът е наредил мобилизация на допъл­нителни сили и сред­с­тва от всички общин­ски пред­п­риятия и фир­мите за пътна и “зелена“ под­дръжка. Прив­лечени са и доб­ровол­чес­ките фор­мирования за отвод­няване с помпи на навод­нените имоти. Навод­нени са десетки къщи в селата Рав­нец и Братово, квар­талите “Горно Езерово“ и “Долно Езерово“, ком­п­лекса “Меден руд­ник“.

Зат­ворени са пътищата “Долно Езерово“ — Братово и Извор — Зидарово. Нивото на река Извор­ска се е повишило с 3 м и на места тя прелива. На всички горещи точки са изп­ратени екипи. Масово се почис­т­ват шахти, за да се оттече по-бързо дъж­дов­ната вода.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Представите за омазани в масло комбайнери и трактористи са в миналото, днес машините са компютъризирани и всичко се следи чрез GPS-координат...

Прочети още:

Loading...