Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет22102020

Брой 203, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало България (2) Експерт: Очаква ни по-мека зима, първи сняг около 20 ноември

Експерт: Очаква ни по-мека зима, първи сняг около 20 ноември

Експерт: Очаква ни по-мека зима, първи сняг около 20 ноември

Очаква ни срав­нително топла зима, каза в предаването „Тази сут­рин” по Би Ти Ви климатологът доц. д-р Георги Рачев. Има раз­нобой дали ще е с нор­мални валежи, или с по-малко валежи, допълни той. Снежно бед­с­т­вие като това, което ни сполетя през януари, не се очаква, под­черта той. По думите му скоро се очаква зас­тудяване, което обаче няма да е фатално, а просто ще дос­тиг­нем нор­мал­ните тем­ператури за края на месец ноем­ври.

От след­ващия понедел­ник ни очаква доста по-хладно време. На19 и 20 ноем­ври е въз­можно в Западна Бъл­гария да видим и пър­вите снежинки, каза още д-ц. д-р Георги Рачев. На изток обаче тем­пературите ще са над 1213 градуса, отбеляза той.

Климатологът определи инфор­мацията за облак с радиация като фал­шива новина.   „Нищо странно няма в облака. Специалис­тите обяс­ниха, че не може да има авария в АЕЦ, защото трябва да има и йод, и цезий. Това е радиоак­тивен елемент, който се проявява при произ­вод­с­т­вото на платина или изделия от платина”, каза той.

Стой­нос­тите са далеч под нор­мите, които са опасни за човеш­кото здраве. Усещат го само уредите. Така и не стана ясно откъде се е появил, но той вече не същес­т­вува”, под­черта доц. д-р Георги Рачев.

България

Икономика

Правителството обмисля дали да вземе 4.5 млрд. евро заеми от ЕС

Бъл­гария очаква голямо под­помагане от Европейс­кия съюз в след­ващия прог­рамен период 20212027 година. “Имаме 9 милиарда евро за кохезион­ната…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Треньорът на ЦСКА си пожела два бързи гола във вратата на Клуж

Треньорът на ЦСКА си пожела два бързи гола във вратата на Клуж

Имаме възможности да прескочим групите на Лига Европа, твърди капитанът на „червените“ Петър Занев

Нас­тав­никът на ЦСКА Стамен Бел­чев сподели …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие