Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Елена Йончева: Продават националната ни сигурност по най-евтиния начин

Елена Йончева: Продават националната ни сигурност по най-евтиния начин

Елена Йончева: Продават националната ни сигурност по най-евтиния начин

Ние нямахме за цел с филма “Граница“ да покажем нелегал­ното преминаване, а коруп­цион­ната схема, която е извър­шена със строител­с­т­вото на  това прег­радно съоръжение. Внесли сме сиг­нал до ДАНС и Прокуратурата. В момента тези сиг­нали се раз­с­лед­ват. Днес ще дадем филма на президента, министър-председателя и глав­ния прокурор, а вчера предос­тавихме преведено копие на пос­ланиците на ЕС”. Това заяви пред БТВ народ­ният пред­с­тавител от „БСП за Бъл­гария” Елена Йон­чева, която е и автор на филма-разследване „Граница”. „Ние не сме били до оградата, за да бием шамари, да пус­каме или да спираме миг­ран­тите. Затова потър­сихме най-близкия пат­рул на Гранична полиция и след като не го отк­рихме, се вър­нахме. Част от миг­ран­тите бяха преминали.” Това отговори Елена Йон­чева по повод думите на минис­търа на отб­раната Красимир Каракачанов, че ако той е бил, щял да бие два шамара на миг­ран­тите и да ги върне обратно. По повод твър­дението на вицеп­ремиера Валери Симеонов, че е провалила акция за залавяне на трафиканти, народ­ният пред­с­тавител комен­тира, че това е абсур­дно, защото очевидно от Гранична полиция не са знаели за акцията, тъй като им е било нужно между 2530 минути да локализират къде се е намирала, за да отидат, след като им е сиг­нализирала за преминаващите миг­ранти. Йон­чева показа снимка, правена преди два дни, заради  думите на вицеп­ремиера, че всичко по оградата е било поп­равено, на която се вижда, че оградата е пад­нала. „Неп­рекъс­нато ни под­веж­дат и лъжат, когато стане дума за въп­роси дори за национал­ната ни сигур­ност. Това съоръжение не е просто една тел. Става дума за тър­говия с национал­ната ни сигур­ност. Продават ни по най-евтиния начин”, категорична бе тя. Елена Йон­чева сподели още, че и BBC са правили раз­с­лед­ване у нас и са кон­с­татирали същите факти, които тя пред­с­тавя във филма.

Съв­сем нор­мално е, когато един министър-председател каже, че в пар­ламента има нар­кот­рафикант, да каже кой е. Да даде инфор­мация в прокуратурата. Затова внесохме сиг­нал и до глав­ния прокурор. Думите на министър-председателя трябва да тежат. Той не може да говори сут­рин една, на обед второ и вечер трето”, каза Йон­чева.

На въп­рос, дали за БСП е победа остав­ката на Димитър Глав­чев, народ­ният пред­с­тавител от левицата заяви, че това е позор за европейски пар­ламент, в който се отнема думата на лидер на най-голямата опозиционна пар­тия без основание. „Г-н Глав­чев не си подаде остав­ката, защото са осъз­нали какво са нап­равили, а за да няма скан­дал пред Европа. Това стана, след като изпъл­нител­ната власт влезе в пар­ламента и нареди на законодател­ната г-н Глав­чев да си подаде остав­ката”, комен­тира тя.

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...