Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Шефът на НЗОК не дава оставка: Не съм направил нищо незаконно!

Шефът на НЗОК не дава оставка: Не съм направил нищо незаконно!

Шефът на НЗОК не дава оставка: Не съм направил нищо незаконно!

Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев няма да подаде оставка. “Нищо незаконно не съм нап­равил”, заяви професорът пред Би Ти Ви вчера. Управителят на Касата е раз­говарял вчера и с премиера Бойко Борисов, който му обяс­нил, че трябва да се спрат течове от НЗОК към чуж­бина. Плочев е категоричен, че Борисов не е искал той да освободи поста. Днес.бг. припомня, че през миналата сед­мица минис­търът на здравеопаз­ването Кирил Ананиев нас­тоя за остав­ката на Плочев, защото управителят на Касата поис­кал актуализация на бюджета, без да я съг­ласува с минис­тер­с­т­вото. Плочев е категоричен, че е уведомил минис­тер­с­т­вото за намеренията си. Дирек­тно мен никой не ме е зап­лаш­вал, обясни проф. Плочев. Мой приятел ми каза, че с него е проведен раз­говор да ми предаде да си подам остав­ката, да се раз­делим с добро, защото иначе ще бъде включена реп­ресив­ната машина на дър­жавата и работа в дър­жавна бол­ница никога няма да си намеря, раз­каза той.

Управителят на НЗОК отказа да каже точно откъде е дошъл натис­кът. В студиото беше и депутатът от БСП Славчо Вел­ков в качес­т­вото си на личен приятел на Камен Плочев. Той поясни, че натис­кът срещу него идва от политик, на висок пост в управ­лението на дър­жавата. По-високо от минис­тър, с претен­циите да управ­лява дър­жавата, обясни още Вел­ков.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен…

Прочети още:

Loading...

Свят

Не стихват безредиците в Атина и Солун заради прострелването на ромски младеж от полицията

Гръц­кото правител­с­тво призова за спокойс­т­вие днес, след като през нощта в един от квар­талите на Атина и в район край втория по големина град…

Прочети още:

Loading...

Земеделие