Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Нинова: България няма да те забрави, Апостоле!

Нинова: България няма да те забрави, Апостоле!

“Макар и тол­кова млад, Лев­ски  ни остави много мъдри завети — Бъл­гария да бъде “чиста и свята репуб­лика”, а бъл­гар­с­кият народ — “рав­ноп­равен на другите европейски народи”.

Това каза пред­седателят на НС на БСП Кор­нелия Нинова  по повод 145-та годиш­нина от смъртта на Апос­тола в Кар­лово

“За мен няма по-силни думи от тези, изречени от Апос­тола пред съда, попитан: “Как е името ти, как е името на баща ти, откъде си, какво е занятието ти, на колко си години? Той отговаря — Васил, на баща ми – Иван, от Кар­лово съм [и] съм на двадесет и шест-двадесет и седем години, занятието ми е да облек­чавам положението на бъл­гарите и обикалях, за да им давам упование”, добави Нинова.

“Бъл­гар­с­кият народ никога няма да те заб­рави, Апос­толе. И днес той търси упование и черпи вяра от твоя идеал за свободна и независима Бъл­гария. Пок­лон и пред бъл­гар­ката майка, родила и отг­ледала такова чедо“, каза още лидерът на левицата, която се пок­лони и пред памет­ника на Гина Кун­чева.

“Днес е модерно да се говори– как, кой и защо е обединител на нацията. Е, Лев­ски е истин­с­кият обединител. Бъл­гарин, над­с­кочил времето, родолюбец с кауза.” Това каза зам.-председателят на БСП Кирил Доб­рев, който се включи в отбеляз­ването на 145-та  годиш­нина от смъртта на Васил Лев­ски. „Човекът, който казва: “играем с живота на 7 милиона бъл­гари — трябва зряло, отговорно да се пос­тъпва”. Човек, пос­ветил живота си за свободата на Бъл­гария… “всичко, което съм сторил, сторих го за отечес­т­вото”, допълни Кирил Добрев.Той, заедно народ­ния пред­с­тавител Крис­тина Сидорова и пред­с­тавители на левицата в Ловеч, под­несоха цветя пред памет­ника на Апос­тола при Кък­рин­с­кото ханче.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен…

Прочети още:

Loading...

Свят

Не стихват безредиците в Атина и Солун заради прострелването на ромски младеж от полицията

Гръц­кото правител­с­тво призова за спокойс­т­вие днес, след като през нощта в един от квар­талите на Атина и в район край втория по големина град…

Прочети още:

Loading...

Земеделие