Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 239, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Заляха жена с киселина в центъра на София (обновена)

Заляха жена с киселина в центъра на София (обновена)

За нападението няма заподозрян, нито задържан, засега няма и версии, по които се работи

36-годишна жена е залята с киселина на столич­ния булевард “Стам­болийски“ във втор­ник около 21.30 часа. Жената е в реанимация на “Пирогов“ с опас­ност за живота. Тя е получила 24 % изгаряния по лицето и тялото, съоб­щиха от бол­ницата.

В момента не е кон­так­тна. Тепърва пред­с­тои вторична оценка, за да се изясни кога ще бъде оперирана, обясни пред Би Ти Ви Мая Aргирова, начал­ник на Клиниката по изгаряния. Пос­т­радалата ще влезе в операцион­ната след стабилизиране на показателите ѝ и след допъл­нителни кон­сул­тации. Нападението над жената е извър­шено близо до кръс­товището с „Кон­с­тан­тин Велич­ков”. 36-годишната жена пар­кирала в района, в който живее, и когато излязла от автомобила си, била напад­ната. Едно лице, което изчак­ваше до кофите просто тръгна пред мен, насочи се към жената. Чу се счуп­ване и след което всичко наоколо стана в едни огромни пушеци и почна много трудно да се диша, раз­каза очевидецът пред „Нова телевизия”. Лицето започна да бяга, жената вече беше на колене и викаше. Това, което аз успях да нап­равя, е просто да си съб­лека якето, за да й дам да се изчисти, раз­каза още мъжът. Пос­т­радалата се казва Ажда Ибрахимова и е соб­с­т­веник на слад­кар­ски цех на ул. “Цар Симеон“ в столицата. Има 15-годишна дъщеря, семейс­т­вото живее от 10 години под наем в блока, около който е станало заливането с киселина, съоб­щава още “Нова телевизия“.

За нападението няма заподоз­рян, нито задър­жан, засега няма и вер­сии, по които се работи. На мяс­тото е извър­шен оглед, иззети са вещес­т­вени доказател­с­тва. По случая е образувано досъдебно произ­вод­с­тво, съоб­щиха от МВР. Пред­п­риети са дейс­т­вия за издир­ване на извър­шителя, комен­тира Дир.бг.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сес­т­рите Стефани и Габ­риела Стоеви намериха място в полуфиналите на финал­ния тур­нир на Светов­ните серии по бад­мин­тон в Бали (Индонезия) с на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...