Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 235, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Обраха над 200 хиляди от инкасо автомобил в Плевен

Обраха над 200 хиляди от инкасо автомобил в Плевен

Въоръжени и мас­кирани мъже са напад­нали и обрали огромна сума пари от инкасо автомобил в Плевен. Бан­дитите са напад­нали охранителите на инкасо автомобила пред магазин от голяма хранителна верига, когато са прибирали оборота. По неофициални данни отк­рад­натата сума е над 200 000 лв. По-късно от дър­жав­ното обвинение съоб­щиха, че от инкасо автомобила на „Вип секюрити“, чрез сила от охранителите на фир­мата, е отнета сумата от 202 000 лв. А в следобед­ните часове глав­ният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че има задър­жани по случая, а парите са отк­рити от органите на реда. Нападателите са били тежко въоръжени и са напад­нали и пребили единия от служителите. След това са отк­рад­нали част от парите в автомобила, съоб­щиха от дър­жав­ното обвинение.

Скъсаха се дигите на река Русен­ски Лом

Заради интен­зив­ните снеговалежи в Североиз­точна Бъл­гария река Русен­ски Лом продъл­жава да покачва нивото си, съобщи за „Нова телевизия” кметът на селото Йор­данка Чурова.

Дигата, която е ком­п­рометирана от години, вече е скъсана на много места и водата е стиг­нала до къщите край реката.

Навод­нени са край­реч­ните улици, почти под вода е и цен­търът на селото. Под­поч­вените води са проник­нали в мазетата на сградите. В кмет­с­т­вото водата, нах­лула преди сед­мица, вече е с дъл­бочина над 60 сан­тиметра, уточни кметът.

Нова авария в румън­с­ката АЕЦ “Черна вода“

Един от реак­торите на румън­с­ката атомна цен­т­рала „Черна вода“ е бил изк­лючен заради авария, съоб­щава DIGI 24, съобщи БНР. Според изданието, което цитира съоб­щение на ръковод­с­т­вото на цен­т­ралата, аварията не е свър­зана със самия реак­тор, а с допъл­нител­ните инс­талации. Изк­люч­ването на реак­тора е стан­дар­тна процедура, допъл­ват от цен­т­ралата. Според съоб­щението няма опас­ност за пер­сонала, населението и окол­ната среда. По-рано е бил изк­лючен още един реак­тор, а друг е работил с 55 % от капацитета си, пише още DIGI 24. Атом­ната цен­т­рала в Черна вода работи от 1996 г. и засега има два блока, като се пред­вижда да бъдат изг­радени още три.

Икономика

Земеделието ни все още се крепи на семейната работна сила

Няма друг сек­тор от икономиката, където за пос­лед­ните десет години да бъде отчетен тол­кова голям срив на заетите работни лица, като сел­с­кото…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Ники Михайлов недоволен от ремито

Ники Михайлов недоволен от ремито

Вратарят на Лев­ски Николай Михай­лов бе недоволен от нулевото равен­с­тво срещу Арда в среща от 16-ия кръг на Първа лига. “Не беше добър мач за…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Роден сладолед „Атила“ влезе в ТОП 10 на най-добрите джелати в света

Роден сладолед „Атила“ влезе в ТОП 10 на най-добрите джелати в света

Произведен е с българско биволско кисело мляко, добито в биоферма край китното подбалканско село Розино

Бъл­гария е един­с­т­вената дър­жава от ЕС

Прочети още:

Loading...