Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 235, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Петима ранени при катастрофата с автобус на „Тракия” още са в критично състояние

Петима ранени при катастрофата с автобус на „Тракия” още са в критично състояние

Петима ранени при катастрофата с автобус на „Тракия” още са в критично състояние

Още петима са загинали и 30 са ранени при 18 пътни произшествия през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР

Шест жер­тви и над 20 ранени в тежка катас­т­рофа на магис­т­рала “Тракия“ край Вакарел. Инциден­тът станал преди обед, когато лека кола блъска странично автобус на фирма “Юнион Ивкони“, пътуващ от Бур­гас към София. Петима души, ранени при катас­т­рофата все още са в критично със­тояние – лекарите в бол­ница „Света Анна” се борят за живота им. В „Пирогов” остава 13-годишно дете и жена, за като вече няма риск за живота. В стабилно със­тояние са и нас­танените в Воен­номедицин­ска академия. В теж­кия инцидент до Вакарел загинаха шес­тима души, а над 20 бяха ранени и нас­танени в шест столични бол­ници. Най-много хора има в бол­ница “Св. Анна“. В „Пирогов” пък са нас­танени четирима души, две жени, мъж с черепно-мозъчна травма и дете, с коремна и гръдна травма. Три жени са във Воен­номедицин­ска академия. Те са в стабилно със­тояние и без опас­ност за живота, комен­тира Би Ти Ви.

Инциден­тът станал на 27-ми км в посока столицата. Превоз­ното сред­с­тво се е движило в дяс­ната лента, когато го изп­реварва лек автомобил, който, по неясни засега причини, го удря странично. Шофьорът на автобуса, в който е имало 45 път­ници, губи управ­ление след удара с колата, влиза в канав­ката и се преоб­ръща. Събота, 14 април, беше обявен за ден на национален траур. След инцидента на мяс­тото са изп­ратени десетки линейки, които караха ранените в няколко бол­ници в София, както и няколко пожарни екипа.

Двама души – мъж с полит­равма и жена в трав­матичен шок, все още са с опас­ност за живота след друга катас­т­рофа на магис­т­рала „Тракия” от събота следобед, съоб­щиха за Би Ти Ви от спеш­ното отделение в Ямбол. Бус с работ­ници се преобърна на 297 км в посока София. Двама загинаха на място, а най-малко девет души са ранени. Шофьорът е задър­жан за 24 часа. По пър­воначална инфор­мация причината за катас­т­рофата е спукана лява гума на буса.

През спеш­ния цен­тър в Ямбол са преминали 9 души. Мъж с полит­равма е останал на лечение в Ямбол, а жената в трваматичен шок е откарана в окръж­ната бол­ница в Бур­гас, допълва Би Ти Ви. Общо 44 катас­т­рофи с автобуси за пос­лед­ните 11 години — сочи справ­ката, която аген­ция “Фокус“ раз­п­рос­т­рани след инцидента на магис­т­рала “Тракия“, при която загинаха най-малко шес­тима души, комен­тира Дневник.бг. Петима души са загинали и 30 са ранени при 18 пътни произ­шес­т­вия в страната през изминалото денонощие, съоб­щиха от прес­цен­търа на МВР. В София са станали два тежки и 53 леки пътни инцидента, пос­т­радали са двама души.

България

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Възраженията на Нидерландия са свързани с отпадналия през 2019 г. мониторинг, съобщи вътрешният министър

Правител­с­т­вото ще има готов­ност да р…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...