Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Фронтоваци с отличия и подаръци в навечерието на 9 май

Фронтоваци с отличия и подаръци в навечерието на 9 май

Фронтоваци с отличия и подаръци в навечерието на 9 май

Спир­дон Спир­донов

Бъл­гар­ски и руски фрон­товаци от Втората световна война се съб­раха в София, за да отбележат наб­лижаващия Ден на победата. Проявата бе организирана от Съюза на ветераните от вой­ните на Бъл­гария със съдейс­т­вието на Рус­кия културно-информационен цен­тър. С тази среща искаме да напом­ним още вед­нъж, че най-страшното нещо в живота е вой­ната, каза пред­седателят на военно-патриотичната организация доц. д-р Иван Сечанов, който е преминал по бой­ните полета преди седем десетилетия като доб­роволец с кар­теч­ница в ръка.

Фрон­товаците получиха паметни подаръци, цветя и благодар­ности като към победители в бор­бата с хит­лер­фашизма. 41 от тях бяха от Столич­ната организация на Съюза на ветераните от вой­ните на Бъл­гария. Днес в София живеят 586 фрон­товаци. Повечето от тях са лежащо болни. Десет навър­ш­ват 100 години през 2018 г.

В събота около с. Негован, Софийско, пред­с­тои въз­с­тановка на слав­ната Драв­ска епопея от март 1945 г. Тогава Бъл­гар­с­ката войска под коман­д­ването на генерал Владимир Стой­чев успешно фор­сира река Драва и съз­дава условия за по-нататъшно нас­тъп­ление на Съвет­с­ката армия. В началото на май група ветерани ще учас­т­ват в организирания от Минис­тер­с­т­вото на отб­раната поход по стъп­ките на Първа бъл­гар­ска армия в Сър­бия, Хър­ватия и Унгария. Там те ще се пок­ланят на памет­ниците и гробовете на хилядите наши воини в Ниш, Вуковар, Пейч и Хар­кан.

Снимка Димитър Бебенов

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен…

Прочети още:

Loading...

Свят

Не стихват безредиците в Атина и Солун заради прострелването на ромски младеж от полицията

Гръц­кото правител­с­тво призова за спокойс­т­вие днес, след като през нощта в един от квар­талите на Атина и в район край втория по големина град…

Прочети още:

Loading...

Земеделие