Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 25, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Каракачанов: Приспивна песничка е, че ЕС ни третира като равни

Каракачанов: Приспивна песничка е, че ЕС ни третира като равни

Каракачанов: Приспивна песничка е, че ЕС ни третира като равни

Крайно време е да излезем от тази прис­пивна песен, че в Европа ни третират като равни. Без абсолютно никакво основание ни принудиха да зак­рием пър­вите четири реак­тори на АЕЦ „Коз­лодуй”. Фаза две – може да учас­т­ваме в „Северен поток 2”, а в „Южен поток” не може. Тук става въп­рос за оборот на бъл­гар­с­ките фирми от 14 млн. лв. годишно. В бюджета на Бъл­гария това е третото перо след енер­гетиката и туризма. И никой не го интересува това. Крайно време е да излезем от този дъл­бок сън”, заяви в студиото на „Здравей, Бъл­гария” по нова ТВ вицеп­ремиерът и минис­тър на отб­раната Красимир Каракачанов.

И видя решението на проб­лема в по-твърдата позиция на Бъл­гария.

Ако ние продъл­жаваме да се дър­жим мило и любезно, и раз­биращо, и да ги молим, няма да стане. Светов­ната история не поз­нава случай голяма и силна дър­жава да се е трог­нала от воп­лите и от интересите на по-малка дър­жава, освен ако няма интерес за нещо друго”, каза още Красимир Каракачанов.

Бъл­гар­с­кото правител­с­тво под­к­репя бъл­гар­с­ките превоз­вачи. Те си плащат данъците в Бъл­гария и хранят над 100 000 души. Целта е много проста – тези 14 млн. лева да отидат в джобовете на някои други вън­шни ком­пании. Когато тези бъл­гар­ски ком­пании фалират, тези шофьори ще останат на улицата. Тези меж­дународни ком­пании ще се опитат да ги пренаемат и така още няколко десетки хиляди бъл­гари ще се преселят от Бъл­гария в чуж­бина”, категоричен беше вицеп­ремиерът. За отношенията ни с Русия Каракачанов заяви: „Бъл­гария има нужда от раз­виване на отношенията си с Русия, защото ние сме съседи през Черно море. В областта на енер­гетиката ние трябва да съживим отношенията си. Аз няма да сваля бъл­гар­с­ката авиация на земята, защото някой решава, че щом е руска няма да изпол­з­ваме. Голямата опас­ност за национал­ната сигур­ност за Бъл­гария не е от Русия, а се нарича ислям­ски радикализъм и тероризъм. Нещо, което продъл­жава да залива Европа, а ние продъл­жаваме да го под­ценяваме”.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Представите за омазани в масло комбайнери и трактористи са в миналото, днес машините са компютъризирани и всичко се следи чрез GPS-координат...

Прочети още:

Loading...