Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Валери Симеонов категоричен: Премахваме незаконните постройки по плажа

Валери Симеонов категоричен: Премахваме незаконните постройки по плажа

При торнадо в Слънчев бряг трагедията в дискотека „Индиго” ще ни се види като приказка, обяви вицепремиерът и обвини местната власт в страх пред групировките

Шумът е много стар, обрасъл проб­лем, той е в основата на много битови и етнически скан­дали. Това каза в сут­реш­ния блок на БНТ замес­т­ник министър-председателят по икономичес­ката и демог­раф­с­ката политика Валери Симеонов.

Трябва да регулираме шума, за да нап­равим обс­танов­ката, в която живеем, малко по-нормална. Затова нап­равих проверка в Слън­чев бряг в пър­вия ден на сезона – това беше чисто профилак­тична обиколка. Той под­черта, че в курор­т­ния ком­п­лекс Слън­чев бряг има заведения, които са незаконни и трябва да бъдат съборени. Незакон­ните пос­т­ройки в Слън­чев бряг са от въз­хода на ВИС – проверил съм ги, те са на Радо Слън­цето, на жената на Таки и т.н. Става въп­рос за заведения, които са изг­радени напук на законите, напук на всички изис­к­вания. Това са едни бетонови кон­с­т­рук­ции, стъпили на пясъка.

Те нямат основа – ако се извие тор­надо като в Куманово, какво правим тогава — ще се раз­х­вър­чат метални тръби, “Индиго“ ще ни се види като приказка, под­черта вицеп­ремиерът.

По закон тези заведения могат да бъдат само за бързо обс­луж­ване, от типа снек бар, а им е издадено раз­решително от Минис­тер­с­т­вото на туризма за нощни барове, добави той.

Подадох искане до ДНСК тези обекти да бъдат премах­нати. Отговориха ми, че те трябва да бъдат раз­рушени от община Несебър, но те нямат нито потен­циала, нито куража да се изп­равят срещу тези групировки, заяви Симеонов.

Събарянето на тези обекти може да стане за дни, каза още вицеп­ремиерът. ЗЕМЯ припомня, че в пос­лед­ните дни в правител­с­т­вото се раз­горя полемика между вицеп­ремиера и турис­тичес­ката минис­търка Николина Ангел­кова относно раз­рушаването на незакон­ните пос­т­ройки. Симеонов обвини Ангел­кова, която е против раз­рушаването, че готви продаж­бата на 20 декара от плажа в лук­соз­ния ком­п­лекс:

Става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова — шефка на “Съюза на соб­с­т­вениците на Слън­чев бряг”, както и за асфал­тирания път и пар­кинг до скан­дал­ния хотел „Оазис“ на самия бряг на морето”, обяви Симеонов. По-късно от МРРБ и турис­тичес­кото ведом­с­тво отрекоха подобни намерения.

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...