Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Още една майка се оплака от тормоз на социалните служби в Норвегия

Още една майка се оплака от тормоз на социалните служби в Норвегия

Още една майка от Бъл­гария раз­каза пред bTV, че е напус­нала Нор­вегия след проверки от служ­бата за зак­рила на детето в страната. 

Стелияна Стан­кова заминава за Нор­вегия през 2012 г., след което взема цялото семейс­тво със себе си. „След като дой­доха децата, мина около година, преди да започ­нат проб­лемите и провер­ките”, каза тя в предаването „Тази сут­рин” по bTV. 

Първо се започна със сиг­нал в училище – имаше раз­говор с тях, без ние да знаем и без наше поз­воление. Било им е казано, че не трябва да споделят с родителите си”, раз­каза Стелияна. 

При пър­вия сиг­нал дирек­тно ни извикаха и ни казаха: „Вие не сте добри родители”. Ние попитахме защо и какъв е проб­лемът. Те отговориха, че са получили сиг­нал от училището, че голямата ми дъщеря дава бял хляб на мал­кия син, като му маже филия с шоколад, когато иска. Там децата не си купуват храна, а си носят всеки ден”, допълни май­ката. 

Аз попитах какъв е проб­лемът с белия хляб. „Вие какво искате, на 18 г. да са диабетици или да са с над­нор­мено тегло?”, каза психолож­ката при раз­говора”, каза още Стелияна. 

Мал­кият ми син беше претър­пял инцидент в училище. Аз не съм видяла, той не ми е казал. Имал е синина и те каз­ват: „Вие сте го ударили”. Тряб­ваше да викаме него, да се оправ­даваме и той да обяс­нява откъде му е синината – че негов съученик го е ударил”, под­черта май­ката. 

По думите ѝ децата са питани как живеят у дома, биват ли тор­мозени, има ли някакъв проб­лем, упот­ребяваме ли цигари и алкохол в къщата. „Децата каз­ват: „Да, тати пие бира”. Започва се едно раз­с­лед­ване в магазина – какво количес­тво бира се купува. В работата питат дали някой е ходил пиян и дали е имал някакво неадек­ватно отношение”, каза още Стелияна Стан­кова. 

Тя е категорична, че никога не би се вър­нала в Нор­вегия. „Не бих си под­ложила децата на този стрес, който изживяха те и ние”, под­черта тя

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...