Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП представя визията си за управление на България

БСП представя визията си за управление на България

БСП представя визията си за управление на България

Социалистите са готови с алтернативни модели на икономиката, политиката на доходи, здравеопазването, образованието и регионалното развитие

На 21.07.2018 г. (събота), от 13:00 часа, в залата 3 на НДК, ще се проведе Национал­ното съвещание на БСП „Визия за Бъл­гария”, съоб­щиха от прес­цен­търа на социалис­тичес­ката пар­тия.

Ще бъде пред­с­тавена визията на БСП за раз­витие на Бъл­гария в четири приоритетни сфери: икономика и доходи, регионално раз­витие, здравеопаз­ване, образование.

Лидерът на БСП Кор­нелия Нинова договори нобеловият лауреат проф. Джоузеф Стиг­лиц да кон­сул­тира чер­вената “Визия за Бъл­гария“. В началото на месеца Нинова и проф. Стиг­лиц учас­т­ваха в прес­тиж­ния Сими сим­позиум на гръц­кия ост­ров Родос.

Припом­няме, че преди дни при посещението си в Пер­ник Кор­нелия Нинова бе категорична, че под­гот­вяната от БСП „Визия за Бъл­гария” е пред­ложение към всички бъл­гари, които искат да учас­т­ват във вземането на решенията за бъдещето на страната ни. „Каним в нея да се включат неп­равител­с­т­вени организации, учените от БАН, младите и актив­ните хора, всички, които не се страхуват да изразят граж­дан­ска позиция“, заяви тогава лидер­ката на социалис­тите. Тя допълни: „Изп­равени сме пред тотал­ната липса на справед­ливост. Не е справед­ливо да работиш 40 г. и да живееш с 200 лв. на месец. Не е справед­ливо прес­тъп­ник да те нападне в дома ти и да се раз­хожда на свобода. Не е справед­ливо да си болен, но да не можеш да си платиш да се лекуваш. Не е солидарно май­ките на деца с увреж­дания да лежат на дъжда пред пар­ламента, а много депутати да минават и да не ги пог­леж­дат“, категорична бе Кор­нелия Нинова, чието притес­нение, е че в Бъл­гария при управ­лението на ГЕРБ губим дър­жав­ността си.

Дойде време да се борим. Отново за семейс­т­вото и децата си. Дойде време да се борим за Бъл­гария и да не приемем обратно нелегални миг­ранти в бежан­ски лагери в Бъл­гария“, заяви Нинова при под­готов­ката на документа. Тя бе категорична, че  заради всичко това левицата не може да спре само с критика и кон­с­татации. „Предиз­викател­с­т­вото пред БСП е да дадем решения, да поведем народа си и да спасим дър­жавата“, заяви още Кор­нелия Нинова.

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...