Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Новият управител на НЗОК призна: Хора в сянка дърпат конците в Касата

Новият управител на НЗОК призна: Хора в сянка дърпат конците в Касата

Новият управител на НЗОК призна: Хора в сянка дърпат конците в Касата

Хората загубиха вяра в системата, няма да приема лобистки натиск, обеща д-р Дечо Дечев

Проб­лемът в Национал­ната здрав­ноосигурителна каса (НЗОК) идва от едни хорица, които се вър­тят на места, които не са видими за общес­т­вото, но дър­пат кон­ците на касата. Това обяви в предаването „Тази сут­рин” на bTV новият управител на касата д-р Дечо Дечев.

Той каза, че знае кои са тези хора, които искат да дър­пат кон­ците. Не назова имена, но уточни, че те са част от сис­темата на Здрав­ната каса. Има много интереси в сис­темата – тези лобита са вкарали хора, които влияят, комен­тира още Дечев. 

Не съм от хората, които поз­воляват да им дик­туват решения, предуп­реди новият управител на Здрав­ната каса. 

Той уточни, че е приел да оглави Здрав­ната къса, въп­реки че новият пост не е по-добре платен нито му носи повече предим­с­тва от дирек­тор­с­кия пост в бол­ница „Св. Иван Рил­ски”, именно, защото има много проб­леми за решаване и смята, че може да се справи. 

Приех, защото мисля, че ситуацията по-тежка не може да стане, допълни Дечев.

Хората загубиха доверие в НЗОК“, призна в д-р Дечо Дечев.

Проб­лемите в сек­тора са много сериозни и тряб­ват промени. Мисля, че и политиците го раз­б­раха. Длъж­ността ми за мен не е политическа, а е професионална. Аз никога не съм бил политически обвър­зан“, заяви той.

Поз­навам здрав­ния минис­тър и дълги години сме работили заедно“, каза още д-р Дечев. Той обаче отказа да назове имената на хората, които са го е поканили за шеф на НЗОК и само поясни, че не е тайна, че е поканен от кръг от хора, които имат отношение към драмите в здрав­ния сек­тор.

Аз съм пред­ложен от ПП ГЕРБ, под­к­репен съм от тех­ните политически пар­т­ньори. Аз съм обвър­зан с управ­ляващите дотол­кова, докол­кото съм ангажиран да пред­ложа кон­цеп­ция за раз­витие на сек­тора“, каза д-р Дечев.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Бащата на Джокович позира с руския флаг в Мелбрън

Бащата на Новак Джокович – Сър­джан, беше зас­нет как позира с фенове, дър­жащи рус­кия флаг, а един от тях бе облечен с фланелка със “Z”. Възмо…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие