Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Разследват смъртта на родилка в Плевен

Разследват смъртта на родилка в Плевен

Разследват смъртта на родилка в Плевен

Раз­с­лед­ват смъртта на родилка в Плевен след планово сек­цио, предаде БНР. Бебето е в много тежко със­тояние.

Прокуратурата в Плевен образува досъдебно произ­вод­с­тво за установяване на причините за смъртта на жена, починала при раж­дане в Многоп­рофил­ната бол­ница за активно лечение “Д-р Георги Стран­ски“. Ръковод­с­т­вото на бол­ницата също наз­начи проверка. Има такъв случай, за съжаление, съболез­нования на близ­ките. До момента не е подадена жалба от тях до ръковод­с­т­вото на бол­ницата, но тя вед­нага е раз­поредила проверка. Нап­равена е аутоп­сия, от която се чакат резул­татите. Трябва тех­нологично време и вече специалис­тите ще кажат какво се е случило, тъй като не може да обяс­нят лекарите какво е станало. Борили са се за живота до пос­ледно реаниматорите. Най-добрите са били, но не са могли да овладеят положението. Изчак­ваме резул­татите от аутоп­сията, тъй като патоанатомите са тези ком­петен­тни лица, които могат да кажат какво, всъщ­ност, е станало. Иначе, отделно вече си има проверка и изчак­ваме в момента. Бебето е в тежко със­тояние, като пър­вия ден е било в много тежко със­тояние, докато днес вече е с по-добри медицин­ски показатели, зави говорителят на бол­ницата Мом­чил Цвет­ков.

От бол­ницата опит­ват да пок­рият всичко. Ако тук умре човек, скан­далът е голям. В тази бол­ница хората се раж­дат, в интен­зив­ното отделение — умират. Затова откараха жена ми в интен­зив­ното, комен­тира Владис­лав Якимов, съп­руг на 38-годишната Мар­гарита, която на 26 юли е тряб­вало да роди пър­вото им дете, а вместо това родил­ката почива, а детето й е в кома. По „Нова телевизия” той раз­каза какви обяс­нения му били дадени от лекарите след трагич­ния случай, след нес­вър­зано говорене и паникьос­ване от страна на лекарите.

Владис­лав обясни, че съп­ругата му не е имала никакви алер­гии, които да предиз­викат проб­лем с упой­ката. Един­с­т­вено е имала ниско кръвно, а медиците са му заявили, че причината за смъртта й е хипер­тония, комен­тира Нюз.бг.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мени­джърът на Ман­чес­тър Юнай­тед Оле Гунар Сол­с­кяер обясни какво е казал на фут­болис­тите си на почив­ката на мача срещу Аталанта. “Чер­вените д…

Прочети още:

Loading...

Свят

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

САЩ разрешиха трета доза „Модерна“ и втора „Джонсън и Джонсън“

Расте натис­кът върху бол­ниците в Обединеното крал­с­тво. С близо 50 000 случая н…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Влошаването на качеството на хранене отново ще ни нареди на първо място в ЕС по сърдечно-съдови заболявания и свързани с храненето болести

„З…

Прочети още:

Loading...