ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 109, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Борислав Цеков към левите в ЕС: Занимавате се с джендъра, а темата ви е капитализма

Борислав Цеков към левите в ЕС: Занимавате се с джендъра, а темата ви е капитализма

Борислав Цеков към левите в ЕС: Занимавате се с джендъра, а темата ви е капитализма

Глобализмът и неолиберализмът работят за унищожение на националната държава, на семейството и традициите, отбелязва юристът

В свой анализи, публикувани в социалната мрежа юристът д-р Борислав Цеков пише, че политиката на идентичностите, чийто същностен компонент е джендър-идеологията, е идеологически и политически продукт на неолибералните глобалисти. Подобно на самия модел на глобализация, който е насочен към деконструкция на националната държава, джендър-идеологията е насочена към деконструкция на пола и семейството. Това не е лява политика. Защото подменя класовата борба с фалшивата борба за джендъра и влиза в противоречие с базисни ценности на обществото. И затова всички самоопределящи се като “леви“ партии в Европа - хайверената левица - които бяха превзети от неолибералите през последните 3 десетилетия, както и претендиращите за “автентичност“ като “Сириза“ и “Подемос“, губят почва под краката си. Защото се занимават с джендъра, а не с капитализма. Но това не е толкова лошо. Защото, бидейки заразени от неолибералния бацил, и хайверените, и “автентично“ левите, са в плен на всички глобалистки измами - климата, джендъра, глобалното управление. Това, както се вижда, отваря огромно пространство за социалния консерватизъм, който умее реално да защитава както интересите и суверенитета на нацията и държавността, така и интересите на работническата класа и баланса на интереси в обществото. Защото ключовата дума за едно истински проспериращо общество е “баланс“.

В друг свой текст основателят на Института за модерна политика напомня, че „в основата на джендър-идеологията далеч не е равноправието на жени и мъже и борбата с домашното насилие. Но привържениците на Истанбулската конвенция като зомбирани повтарят, че сме били отричали легитимните понятия, свързани с правата на жените. Не чуват, ни приемат, ни предават. Не, не отричаме тезата, че биологичният пол има своята социална надстройка и роли, които се приписват на жените и мъжете в дадено общество. Но застъпваме научното разбиране, че биологията и генетиката детерминират социалния пол. Че от мига на зачатието до смъртта човек е мъж или жена, това е кодирано във всяка клетка на генетично ниво и никакви хирургически и хормонални интервенции не променят този обективен факт.

Биологичен и социален пол са неразривно свързани.

Това, което науката, съответно и противниците на ИК, отричаме е, че социалният пол е напълно независим от биологичният, както твърди джендър-идеологията. И сме против с тази ненанучна идея да се промиват мозъци в образователната система. Или казано простичко, като за грантаджии - не приемаме, че ще учат децата, че не са се родили момченца и момиченца, а трябва да си изберат джендър, който може и да е различен от “приписания по рождение“. Отказваме този абсурд да бъде превръщан в универсална социална норма, която е задължителна за всички. Казвам го за хиляден път вероятно, и с нетърпение очаквам някои про-истанбулец да набере кураж и да заяви членоразделно приема ли това или не. Не да каканиже за правата на жените (които никой не отрича!). И ако приема, че социалният пол няма общо с биологичния и е въпрос на самоидентификация - да чуем научни аргументи (медицински, генетични и пр.). Не - ама, еди-къде-си е така. А научни аргументи, които доказват тази идеологема. Но зная, че няма да го сторят, защото са в състояние на либерално отрицание.

България

Култура

Спорт

Земеделие