Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 241, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Шеф на фирмата, в която работи Митьо-Очите: Имаше връзки, намираше ни обекти за охрана

Шеф на фирмата, в която работи Митьо-Очите: Имаше връзки, намираше ни обекти за охрана

Шеф на фирмата, в която работи Митьо-Очите: Имаше връзки, намираше ни обекти за охрана

Иван Владимиров — управител и съд­руж­ник на фирма “Аркус“, в която кон­сул­тант е Димитър Желяз­ков очите, говори вчера пред БТВ. “Аз съм актуал­ният работодател на Димитър Желяз­ков — Очите“, отговори на въп­рос той.

По думите му тече процедура по освобож­даването му от фир­мата, заради здравос­лов­ното му със­тояние. “Той няколко пъти ход в Тур­ция за кон­сул­тации в бол­ница. Там го оперираха“, заяви Иван Владимиров.

Раз­б­рах от медиите, че е бил прид­ружаван от Бенчо Бен­чев, допълни той.

Той заяви, че работата с Димитър Желяз­ков е както с всеки друг служител. Неговите задъл­жения основно бяха за намиране на обекти, които да вземем под охрана, заяви Владимиров.

Иван Владимиров е бил начал­ник на няколко РПУ-та в Бур­гас. Той обясни, че е бил морален и чес­тен полицай, а отношението му към прес­тъп­ниците винаги е било като към всеки човек.

Преди време Димитър Желяз­ков излезе пред съда и обяви, че той е наз­начил шефа си, след като го е “отк­рад­нал“ от друга охранителна фирма. Иван Владимиров е убеден, че Очите не е казал това и че именно той е шефа, а не Димитър.

Той обясни, че целта на наемането на Димитър Желяз­ков във фир­мата е била комер­сиална — да се изпол­з­ват връз­ките му.

Служителите викат „шефе“ на Димитър Желяз­ков, защото може да изпит­ват рес­пект към него. Той не им е начал­ник. Обръщам се към него: „Димитре“.  

ЗЕМЯ припомня, че фир­мата има над 248 000 лева от общес­т­вени поръчки. Сред големите клиенти на охранител­ната фирма е и община Айтос, която плаща над 67 000 лева за сигур­ността на редица свои обекти – админис­т­ратив­ната сграда, училище, дет­ски градини, дом за стари хора, както и гробищ­ния парк.

Фир­мата обаче се грижи за тех­ничес­ката охрана на почив­ната база на мит­ниците в Ахтопол, както и на части от сградите в Несебър и Ямбол. Година след наз­начението на Желяз­ков „Аркус – Сигур­ност Бур­гас” печели поръчка за точно 104 004 лева – сума, която община Несебър плаща за охраната на двата пропус­кателни пун­кта в стария град. Договорът по общес­т­вената поръчка е за двата летни сезона на 2016 и 2017 г. На „Аркус” е поверил охраната и соб­с­т­веникът на бетоновия възел в Несебър и общин­ски съвет­ник от коалиция „Сила” Красимир Мав­ров.

 

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Тръмп нарече американски генерал “проклет идиот“

Бив­шият президент на САЩ Доналд Тръмп се изказа грубиян­ски за начал­ника на Обединения комитет на началник-щабовете на американ­с­ката армия Ма…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Общо за страната ни сред­ната цена на обработ­ваемата земя е изчис­лена на 5328 евро на хектар,сочат данни на европейс­ката статис­тическа служба…

Прочети още:

Loading...