Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Крупен дарител става почетен гражданин на Лом посмъртно

Крупен дарител става почетен гражданин на Лом посмъртно

Най-големият дарител на община Лом в ней­ната история — д-р Анд­рей Геор­гиев, да бъде обявен за почетен граж­данин пос­мър­тно, решиха общин­с­ките съвет­ници в Лом по пред­ложение на мес­т­ната админис­т­рация.

Д-р Геор­гиев дарил на своето училище — Професионална гим­назия “Най­ден Геров“ в Лом, 2,5 милиона долара, а на община Лом 500 000 долара. Дарението е получено преди около месец в смет­ките на двете инс­титуции, а по пред­ложение на кмета Пенка Пен­кова е съз­даден общес­т­вен съвет, който да реши как да бъдат похар­чени дарените на общината сред­с­тва. Засега преоб­ладава мнението, че те трябва да отидат за въз­с­тановяване на спор­тна зала “Бал­каниада“ в Лом, съобщи БТА.

Д-р Анд­рей Геор­гиев е роден в София през 1921 година. В началото на 50-те години на миналия век той емиг­рира в САЩ и съз­дава там соб­с­т­вена клиника. Пос­тепенно нат­рупва богат­с­тво, голяма част от което завещава на своето училище в Лом и на род­ния си град. Д-р Геор­гиев почина неот­давна в САЩ. От общината и от гим­назията в Лом заявиха, че никой друг не е правил такова голямо дарение за тях и съоб­щиха, че скоро ще отк­рият изложба с материали и снимки за живота и делото на д-р Анд­рей Геор­гиев.

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...