Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалист: При ГЕРБ станахме държава на бушоните

Социалист: При ГЕРБ станахме държава на бушоните

Социалист: При ГЕРБ станахме държава на бушоните

Надявам се нас­роченото за днес заседание на Народ­ното съб­рание да не е евтин номер на управ­ляващите и те ще се явят в пленарна зала, защото двата скан­дала, на които сме свидетели, са огромни”, каза народ­ният пред­с­тавител от ПГ на „БСП за Бъл­гария” Станис­лав Владимиров пред БНР вчера. Той добави, че левицата очаква управ­ляващите да под­ходят сериозно, защото е явно,  че изпъл­нител­ната власт не може да се справи със ситуацията в страната. „Идеята на БСП е да под­помог­нем по-бързото решаване на тези два казуса, над­вис­нали над нашата страна, ако се наложи, и със законодателни промени. Надяваме се на отговорно отношение от страна на ГЕРБ и Обединените пат­риоти”, комен­тира Владимиров. Той добави, че бъл­гар­с­ките граж­дани остават с усещането, че правител­с­т­вото иска да подмине,колкото се може по-бързо този казус.

Оставаме с усещането, че сме някаква дър­жава на бушоните. Във всеки един момент правител­с­т­вото изгаря дребен чинов­ник, за да замас­кира своята нес­пособ­ност за справянето с големите проб­леми пред Бъл­гария”, категоричен бе Станис­лав Владимиров. Той добави, че няма как тол­кова много инс­титуции и служби да не са обър­нали внимание по-рано на този проб­лем. „Истината е, че дър­жавата трябва да влезе в ролята си, да обез­щети бъл­гар­с­ките граж­дани, пък вече след това да си търси парите от Кипър”, каза още Владимиров. Той добави, че в бъл­гар­с­кото общес­тво за пореден път остава усещането, че ще бъде излъгано  от соб­с­т­вената си дър­жава. “Не трябва да поз­воляваме това. Трябва да нап­равим добре работещи органи в тази дър­жава, за да има доверие в тях”, заяви Владимиров.

Няма как фирма като ЗК „Олим­пик”, която е оперирала тол­кова дълго на нашия регулиран пазар, чиято основна дей­ност е само в две дър­жави — Кипър и Бъл­гария, да не нап­рави впечат­ление на нашите правоох­ранителни служби, на КФН, правител­с­т­вото”, комен­тира още народ­ният пред­с­тавител. Той бе категоричен, че нито инс­титуциите са си свър­шили работата, нито доверието към  тях е на нивото, което всички желаем. „Няма как тол­кова дълго време да не е имало инфор­мация, че тази зас­т­рахователна ком­пания е нес­табилна, и тя в един момент да пос­тави в това положение тол­кова много бъл­гар­ски граж­дани”, обясни още той.

Ще под­к­репим исканата оставка на Ралица Агайн, както заяви пред­седателят на НС на БСП Кор­нелия Нинова, но тя е недос­татъчна. Трябва да бъде понесена и политическа отговор­ност”, категоричен бе Станис­лав Владимиров.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мени­джърът на Ман­чес­тър Юнай­тед Оле Гунар Сол­с­кяер обясни какво е казал на фут­болис­тите си на почив­ката на мача срещу Аталанта. “Чер­вените д…

Прочети още:

Loading...

Свят

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

САЩ разрешиха трета доза „Модерна“ и втора „Джонсън и Джонсън“

Расте натис­кът върху бол­ниците в Обединеното крал­с­тво. С близо 50 000 случая н…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Влошаването на качеството на хранене отново ще ни нареди на първо място в ЕС по сърдечно-съдови заболявания и свързани с храненето болести

„З…

Прочети още:

Loading...