Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Миню Стайков и още двама остават в ареста

Миню Стайков и още двама остават в ареста

Миню Стайков и още двама остават в ареста

Миню Стай­ков остава в ареста, съобщи Нова телевизия. Това реши Специализираният наказателен съд в София. С мярка за неот­к­лонение задър­жане под стража са и другите двама, арес­тувани заедно с него. Зад решет­ките остават Белун Хазър­басанов, който е брат на жената на Миню Стай­ков, както и синът на кмета на Кар­нобат – Иван Димит­ров. Мяр­ката не е окон­чателна и може да бъде обжал­вана пред Специализирания апелативен съд.

Тримата бяха задър­жани преди дни и обвинени за учас­тие в прес­тъпна група за произ­вод­с­тво и раз­п­рос­т­ранение на акцизни стоки без бан­дерол, данъчни прес­тъп­ления и пране на пари.

Опас­ност за укриване няма за никого от обвиняемите, каза още съдът. Като допълни обаче, че има опас­ност те да извър­шат нови прес­тъп­ления.

По-рано стана ясно, че Стай­ков е имал четири присъди като млад, а шуреят му Белун Хазър­басанов – три. Това съобщи наб­людаващият прокурор Ангел Кънев, който поиска това да се вземе пред­вид от Специализирания съд, който трябва да определи мяр­ката неот­к­лонение на двамата, задър­жани след акцията на прокуратурата в Кар­нобат.

Кънев уточни, че двамата са реабилитирани и съдеб­ните им досиета са чисти.

Самият Миню Стай­ков поиска пред съда да обясни, че става дума за присъди, които са произ­насяни преди 39 години, когато е бил съв­сем млад, когато режимът в Бъл­гария е бил съв­сем друг, а той е вър­шил неща, които са против този режим и се чув­с­т­вал като дисидент.

Кънев отказа да уточни друго по тези стари присъди, освен че те са против соб­с­т­веността.

Специализираната прокуратура поиска те да останат за пос­тоянно в ареста. Според обвинението това се налага от фак­тичес­ката и правна слож­ност и големия обем на материалите и доказател­с­т­вата по досъдеб­ното произ­вод­с­тво, както и заради изчак­ване на материали от пар­т­ньор­ски служби по линия на меж­дународ­ното сът­руд­ничес­тво.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Бащата на Джокович позира с руския флаг в Мелбрън

Бащата на Новак Джокович – Сър­джан, беше зас­нет как позира с фенове, дър­жащи рус­кия флаг, а един от тях бе облечен с фланелка със “Z”. Възмо…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие