Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 235, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Цацаров отрече, че ще става конституционен съдия

Цацаров отрече, че ще става конституционен съдия

Цацаров отрече, че ще става конституционен съдия

Арестувани са още трима, свързани с Ветко Арабаджиев, обявиха от прокуратурата

Сотир Цацаров няма да отива в Кон­с­титуцион­ния съд на този етап и при сегаш­ното завър­тане на рулет­ката с попъл­ването на 4 места на кон­с­титуционни съдии. Това стана ясно от комен­тара му в кулоарите на пар­ламента, предаде Канал 3

Той даде да се раз­бере, че няма намерение да си прекъсва ман­дата, при положение, че му остават не три-четири месеца, а цяла година и три месеца до края на ман­дата. 

Има живот и след ман­дата — философ­ски обобщи глав­ният прокурор. 

Призивът ми към всички и към тези, които се упраж­няват на темата “Своге“, е че ще си свър­шим работата, но не изпол­з­вайте това за политически цели. Това не е красиво, грозно е, добави Цацаров, цитиран от Аген­ция „Фокус“. 

“Арес­тувахме още трима души по случая с раз­с­лед­ването на Араба­джиеви. В тях е имало и сериозна сума пари, повече под­роб­ности няма да раз­к­рия, защото ще бъде увредено раз­с­лед­ването. Такива дейс­т­вия ще продъл­жат и те са планирани от прокуратурата. Но факти няма да изнасяме, защото инфор­мацията само би нав­редила“.

Това заяви глав­ният прокурор Сотир Цацаров в пар­ламента, а по-късно от прокуратурата уточ­ниха, че сумата е 500 000 лева.

Запитан дали има инфор­мация, че Ветко и Маринела Араба­джиеви ще се вър­нат в Бъл­гария, Цацаров заяви, че прокуратурата не е пощен­ска стан­ция. „На голос­ловни твър­дения на защитата, нап­равени пред мик­рофоните, няма да отговарям“, бе категоричен глав­ният прокурор.

Шефът на ВКС скан­дално не се яви в НС

Пар­ламен­тът отложи точ­ката от днев­ния ред по отчета на съдилищата за миналата година заради отсъс­т­вието на пред­седателя на ВКС Лозан Панов. 120 депутати гласуваха “за“ отлагането, един беше против, а петима се въз­дър­жаха, предаде Канал 3

Искането за отлагането беше на ДПС, откъдето изразиха въз­мущението си, че един от тримата първи в съдеб­ната власт нег­лижира пар­ламен­таризма по такъв начин. 

Той обяви, че Панов пратил съоб­щение до Пред­седател­с­кия съвет тази сут­рин, че не може да се яви в Народ­ното съб­рание, защото имал важна среща. 

България

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Възраженията на Нидерландия са свързани с отпадналия през 2019 г. мониторинг, съобщи вътрешният министър

Правител­с­т­вото ще има готов­ност да р…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...