Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 188, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Несъответствие от 2 450 000 лева в доходите на Трайчо Трайков

Несъответствие от 2 450 000 лева в доходите на Трайчо Трайков

Несъответствие от 2 450 000 лева в доходите на Трайчо Трайков

Имоти и пари на ексминистъра от кабинета „Борисов 1” са запорирани от съда

Съдът е запорирал имущес­т­вото на бив­шия минис­тър на икономиката, енер­гетиката и туризма в кабинета „Борисов 1” и бивш кандидат-президент от Рефор­матор­с­кия блок Трайчо Трай­ков. Това пот­върди в сут­реш­ния блок на Нова телевизия пред­седателят на Комисията „Антикоруп­ция” Пламен Геор­гиев. Магис­т­ратите са запорирали 1/2 от апар­тамент, ателие, дворно място, пар­комясто, акции, както и влогове и депозити на политика.

“След проверка, започ­нала в началото на 2017 година, е установено несъот­вет­с­т­вие между доходите и имущес­т­вото на Трай­ков за 2 450 000 лева. Това са за нас необяс­ними пари. Знаем какви зап­лати е получавал, какви осигуровки и т. н. До петък той трябва да дек­ларира откъде има тези 2 450 000 лева. Това са пари, които лицето е изпол­з­вал за нед­вижими имоти и бор­сова актив­ност. Раз­к­рихме бан­кова тайна и раз­полагаме с цялата данъчна инфор­мация. Сега под­кан­ваме лицето да връчи дек­ларация, с която да докаже доходите си. Край­ният срок за това е петък. Ако не подаде тази дек­ларация, всичко запорирано се отнема”, обясни Геор­гиев.

По думите му след операциите срещу биз­нес­мените Ветко и Маринела Араба­джиеви и Миню Стай­ков много бързо е бил сфор­миран екип и е било запорирано имущес­т­вото им. Там също трябва да бъдат установени несъот­вет­с­т­вия, за да бъде нап­равен запор. Реалис­тично е това да стане не по-рано от 78 месеца, за да бъдат съб­рани необ­ходимите доказател­с­тва, заяви шефът на антикоруп­цион­ната комиисия.

Според него делото срещу бан­кера Цветан Василев, с което се иска отнемане на имущес­тво за 2, 2 млрд. лв., е неос­нователно спряно. Има сиг­нали за коруп­ция срещу депутати от всички политически сили. Въп­росът е дали ще можем да съберем дос­татъчно данни, които да предос­тавим на прокуратурата, каза  Пламен Геор­гиев.   

“Проверихме министър-председателя заради сиг­нал за кон­ф­ликт на интереси от депутати от опозицията, тъй като Борисов правел рек­лама на фирма по време на фут­болен мач. За целта снехме обяс­нения на премиера“, уточни той.  Нямало обаче нищо нередно, защото Борисов всъщ­ност не бил на работа, тъй като не получил пари за учас­тието си в мача, т.е. няма неп­равомерно дейс­т­вие по време на служба.

 От основаването на КПКОНПИ до момента е поис­кан запор на раз­лични активи на стой­ност 3,8 млрд. лева. Отнета е соб­с­т­веност за 120 млн. лева.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Григор Димит­ров загуби от Иля Ивашка с 3:6, 6:7(3) и беше елиминиран рано-рано от тур­нира Sofia Open 2022. Тенисис­тът от Беларус, ко…

Прочети още:

Loading...

Свят

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Тържественото подписване на договорите за присъединяване ще се проведе в Георгиевската зала на Големия кремълски дворец

“В петък, в Геор­гиевс…

Прочети още:

Loading...