Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 242, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Млади социалисти искат София на чисто

Млади социалисти искат София на чисто

Млади социалисти искат София на чисто

Социалистите от Младежко обединение в БСП — Сердика проведоха акцията “Ние искаме София на чисто!“

Млади социалисти от град­с­ката организация на МО в БСП – София, прид­ружени от общин­с­кия съвет­ник Николай Николов, организираха инфор­мационна кам­пания в район “Сер­дика“, която цели да раз­каже на граж­даните за изг­раж­дането на нова инс­талация за горене на отпадъци до ТЕЦ София. Столич­ният общин­ски съвет отх­върли пред­ложението на БСП и други политически сили да се проведе мес­тен референ­дум, свър­зан с изг­раж­дането на тази инс­талация.

“Недопус­тимо е това, че Столич­ният общин­ски съвет отх­върли пред­ложението на БСП — София и други политически пар­тии за провеж­дането на мес­тен референ­дум. Младежите изтък­наха, че работата на такава инс­талация допъл­нително ще увеличи замър­сяването на атмос­фер­ния въз­дух в София. Те отбелязаха, че работата на инс­талацията в района ще причини раз­рушаването на и без това непод­дър­жаната инф­рас­т­рук­тура в тази част от столицата. Отпадъците ще бъдат извоз­вани до нея с камиони, за които инф­рас­т­рук­турата на района не е пригодена.

Младите социалисти от столицата организираха четири инфор­мационни пун­кта в раз­лични квар­тали на район “Сер­дика”.  Мобилни пун­к­тове бяха позиционирани и пред глав­ните входове на големи супер­мар­кети в Банишора, Малашевци и Орлан­довци.  Всеки един граж­данин получи и медицин­ска маска, пред­паз­ваща от вредни за вдиш­ване вещес­тва. Инициативата е част от кам­панията на Младежко обединение в БСП — София “24 х 24”, на която месец домакин е район“Сердика“. “24 х 24” пред­вижда младите социалисти да посети всеки един район в София и да обър­нат внимание на неговите проб­леми, както и на въз­мож­ните им решения.

Икономика

Култура

Спорт

Жозе Моуриньо крие Рома преди мача с ЦСКА в София

Жозе Моуриньо крие Рома преди мача с ЦСКА в София

Шотландецът Ник Уолш ще ръководи двубоя на националния стадион „Васил Левски“

Рома няма да тренира в София преди пред­с­тоящия в чет­вър­тък от 1

Прочети още:

Loading...

Свят

Чехия въвежда задължителна ваксинация срещу COVID-19

Чехия въвежда задължителна ваксинация срещу COVID-19

Мярката е за здравни работници, полицаи, военни и всички хора над 60-годишна възраст

Чеш­ките власти ще въведат задъл­жителна вак­синация срещу …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...