Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 239, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Стефан Данаилов категоричен: БСП е единна, конгресът ще приеме „Визия за България”

Стефан Данаилов категоричен: БСП е единна, конгресът ще приеме „Визия за България”

Стефан Данаилов категоричен: БСП е единна, конгресът ще приеме „Визия за България”

В БСП няма раз­цеп­ление, пар­тията е единна. Това каза в обзор­ното предаване „Това е Бъл­гария“ на Радио „Фокус“ Стефан Данаилов, политик от БСП и народен пред­с­тавител в 6 пар­ламента. 

Според него много неща са се изговорили за пар­тията и това кара хората да не я искат на власт. Но дори да спечели изборите, трябва да се помисли за коалиционни пар­т­ньори.

“Влудяваща е лип­сата на чуваемост между пар­тиите. Свидетели сме на монолози между глухи със самочув­с­т­вие. Има и умни хора без значение от кой лагер са, които зас­лужават да бъдат чути, каза той и допълни, че те нямат дос­тъп до трибуната. Там са активис­тите, каза Данаилов. 

Той комен­тира и думите на Румен Овчаров, според когото вътрешно-партийните отношения на БСП приличат на епизоди от сериала „Меж­дуз­вез­дни войни“. 

Чудя се, как може умни хора да говорят такива приказки. Лич­ното неудов­лет­ворение води до такива мисли и съоб­ражения. Той не харесва сегаш­ното ръковод­с­тво. Чух дори по-страшни неща от него, че пар­тията е раз­цепена. Няма такова нещо. БСП е тол­кова единна в момента. Това, че 20-ина човека бият тъпаните и са все недоволни, и се чудят как да пречат на ръковод­с­т­вото, е друг въп­рос. Не е раз­цеп­ление това, че 20 човека имат друго мнение. Те плюят, защото не са в ръковод­с­т­вото на пар­тията и в пар­ламента“, комен­тира той. 

Стефан Данаилов каза още, че на пред­с­тоящия кон­г­рес на БСП „Визия за Бъл­гария“ ще се оформи като предиз­борна прог­рама.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сес­т­рите Стефани и Габ­риела Стоеви намериха място в полуфиналите на финал­ния тур­нир на Светов­ните серии по бад­мин­тон в Бали (Индонезия) с на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...