Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 241, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Левицата дава бюджета на Здравната каса на Конституционния съд

Левицата дава бюджета на Здравната каса на Конституционния съд

Вчера народни пред­с­тавители от ПГ на „БСП за Бъл­гария” ще внесат в Кон­с­титуцион­ния съд искане за обявяване на противокон­с­титуцион­ност на раз­поредби от Закона за бюджета на НЗОК за 2019 г.

Това съоб­щиха от прес­цен­търа на социалис­тите.

Още на 27 ноем­ври, когато бюджетът на Здрав­ната каса бе одоб­рен на второ четене, от левицата обявиха, че ще го оспорят пред Кон­с­титуцион­ния съд.

Причина — многото струк­турни промени в преход­ните и зак­лючителни, където се правят изменения в цели 18 други закона.

Това е звучен шамар върху бъл­гар­с­кото право“, категорична бе лидерът на БСП Кор­нелия Нинова. Освен фор­мата, тя раз­к­ритикува и съдър­жанието на законоп­роекта.

В прог­рамите на ГЕРБ, „Обединени пат­риоти и ВОЛЯ, както и в прог­рамата на правител­с­т­вото пише, че здравеопаз­ването е приоритет номер едно. Ето как се пази приоритет номер едно от правител­с­т­вото на Бойко Борисов – 4 часа дебати, едно изказ­ване от ГЕРБ, нула от „Обединени пат­риоти“, нула от ВОЛЯ. Пред­с­тавям си, ако не ви беше приоритет, какъв дебат щеше да се води тук. Второ твър­дение на управ­ляващите е, че няма алтер­натива. 41 алтер­нативни пред­ложения има от „БСП за Бъл­гария“ в този закон, които пред­с­тав­ляват пред­ложения за промяна в модела“, заяви още Нинова от трибуната.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Тръмп нарече американски генерал “проклет идиот“

Бив­шият президент на САЩ Доналд Тръмп се изказа грубиян­ски за начал­ника на Обединения комитет на началник-щабовете на американ­с­ката армия Ма…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Общо за страната ни сред­ната цена на обработ­ваемата земя е изчис­лена на 5328 евро на хектар,сочат данни на европейс­ката статис­тическа служба…

Прочети още:

Loading...